Την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών διατύπωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά, δημάρχους και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των γονέων παρουσίασαν στον υπουργό το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς ο κλάδος των ιδιοκτητών λεωφορείων θεωρεί ασύμφορες τις τιμές που ορίζει η σχετική Kοινή Yπουργική Aπόφαση, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι μεταφορές.

Τον ενημέρωσαν ακόμη ότι προτείνουν δύο λύσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αν υιοθετηθούν σχετικές τροπολογίες.

Η πρώτη προβλέπει τη μη εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, που συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των δρομολογίων και η δεύτερη τη δυνατότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια στα οποία δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, μέχρι και το ύψος των περσινών συμβάσεων.

«Επικοινώνησα με τον γενικό διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τις δύο τροπολογίες που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα. Θεωρώ ότι από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει πολιτική βούληση για τη διευθέτηση του ζητήματος», είπε ο κ. Καράογλου.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις δημάρχων, μαθητών και γονέων δεν θα σταματήσουν, αν δεν υπάρξει δέσμευση για υιοθέτηση σχετικής τροπολογίας.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών λεωφορείων θεωρούν πως οι παραπάνω προτάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δηλώνουν πως δέχονται την παράταση των περσινών συμβάσεων, με τις περσινές τιμές.