Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα σε βάρος αστυνομικού τον οποίο συνάδελφός του κατήγγειλε ότι εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι εγκωμιάζει τη δράση της διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο καταγγέλλων αστυνομικός απέστειλε ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου κατονομάζει συνάδελφό του, ζητώντας από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να παρέμβει.

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε παρέμβαση του καταγγελλόμενου αστυνομικού σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού, στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε τον συνάδελφό του από τη χαρακτηριστική του φωνή, τονίζοντας ότι είναι αθλητής του body building και εκπαιδευτής μελών της Χρυσής Αυγής σε γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.