Την ανάγκη να διατηρηθεί η προστασία των επαγγελματικών μισθώσεων στον κλάδο των πρατηρίων καυσίμων επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

«Τα πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου, όπως και οι εγκαταστάσεις των εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης, απαιτούν μεγάλες επενδύσεις στα μισθωμένα κατάλληλα οικόπεδα, για την λειτουργική-ασφαλή διαμόρφωση του οικοπέδου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των κατοίκων, όπως ορίζουν οι Νομοθετικές Διατάξεις», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Στο υποθετικό σενάριο απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων στις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, προσθέτει, θα αναγκασθούν να κλείσουν πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση διπλανού κατάλληλου οικοπέδου, για την δυνατότητα μεταφοράς της επιχείρησης.

«Αν το Υπ. Ανάπτυξης δεν αντιμετωπίσει την ιδιαιτερότητα των εμπορικών μισθώσεων που αφορούν τις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και αποδεχθεί την απελευθέρωση τους θα οδηγήσει τον κλάδο άμεσα, σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.