Τηλεφωνικές επαφές με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια - μεταξύ των οποίων και έναν έφεδρο καταδρομέα, μέλος της οργάνωσης - είχε τις κρίσιμες ώρες, πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως και ο ίδιος ομολογεί στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Εκτός από τον επικεφαλής στην Τοπική Οργάνωση στη Νίκαια, ο κατηγορούμενος συνομίλησε πριν από τη δολοφονία με έναν απόστρατο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλα πρόσωπα από την ίδια πάντα οργάνωση, χωρίς ωστόσο να συνδέει τις επίμαχες επικοινωνίες με την εγκληματική του πράξη.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι ο έφεδρος φέρεται ότι διαμένει κοντά στην περιοχή της δολοφονίας - χαρακτηριστικά, ο Ρουπακιάς υποστηρίζει ότι του τηλεφώνησε για να τον καλέσει για καφέ, αλλά δεν αναφέρει κατά πόσο ο έφεδρος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση. Σε κάθε περίπτωση, αστυνομικές πηγές εμπλέκουν τον έφεδρο στην υπόθεση της συμπλοκής που προηγήθηκε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.