Τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά των αστυνομικών στο Ρέντη, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες, σύμφωνα με την βαλλιστική έρευνα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των αδίστακτων δραστών, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ και σκότωσαν τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ εκτός κινδύνου είναι πλέον οι δύο συνάδελφοί τους που τραυματίστηκαν στο αιματηρό επεισόδιο.

Αναφέρεται ότι στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν 23 κάλυκες KALASNIKOF, 17 κάλυκες 9mm και εννέα βολίδες. Μετά από έρευνα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.

Πάντως, εκτιμάται ότι οι δράστες σχετίζονται με οργανωμένο κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων και πιθανόν έχουν διαπράξει και άλλες ένοπλες ληστείες και σοβαρότερα αδικήματα.

Καθώς έγινε γνωστό, ότι το αυτοκίνητο μάρκας Volvo είχε κλαπεί από έκθεση αυτοκινήτων στο 18ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας στις 17 Ιανουαρίου, ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, το οποίο εκλάπη την ίδια μέρα από την ίδια έκθεση.

Από την έκθεση αυτοκινήτων της Νέας Ερυθραίας είχαν κλαπεί τότε συνολικά οκτώ αυτοκίνητα μάρκας Volvo, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατη ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Επίσης τρία αυτοκίνητα από τα συγκεκριμένα οκτώ, είχαν χρησιμοποιηθεί για διακίνηση λαθρομεταναστών και κατασχέθηκαν στην Καβάλα και στη Λάρισα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν σχέση με τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια ή να προμηθεύτηκαν το αυτοκίνητο από άλλη ομάδα που ειδικεύεται στις κλοπές οχημάτων.

Ερευνούν επίσης την πιθανότητα να πρόκειται για τους ίδιους δράστες, που προ ημερών κατά τη διάρκεια ληστείας γάζωσαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη περιπτέρου στα Άνω Λιόσια.