current views are: 1

27 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:31

Απομακρύνθηκε από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αιφνιδίως, ο επικεφαλής της Γ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ.

Δημοσίευση 12:31’
αρθρο-newpost

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αιφνιδίως, ο επικεφαλής της Γ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ.

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αιφνιδίως, ο επικεφαλής της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες και συλλογή στοιχείων σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία αλλά και τυχόν έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής, μετατέθηκε σήμερα το πρωί.

H Γ’ Διεύθυνση της ΕΥΠ έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «σούπερ κοριό».

Ο αποπεμφθείς βρισκόταν στη θέση αυτή εδώ και ένα χρόνο, ενω στο παρελθόν, προερχόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., έχει υπηρετήσει στις υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, Οικονομικών Εγκλημάτων και Αρχαιοκαπηλίας.

Από την ΕΥΠ δεν έχει δοθεί εξήγηση για το λόγο της μετάθεσης, όμως υπάρχουν διάφορα σενάρια για την απομάκρυνσή του. Πληροφορίες τον φέρουν να έχει συγγενική σχέση με μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό το λόγο αποπέμφθηκε.

Σύμφωνα με tovima.gr άλλο σενάριο τον συνδέει με τις πρόσφατες εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., αφού ο συγκεκριμένος αξιωματικός θεωρείται ότι διατηρούσε επαφές με τον Ιωάννη Δικόπουλο και άλλους αξιωματικούς που μετακινήθηκαν από τα σώματα ασφαλείας.

 


σχετικα αρθρα