Παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης των υποδομών υγείας σε ολόκληρο το νομό Καβάλας συνολικού ύψους 3.644.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο κ. Τιμοσίδης αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά έργα. Ένα εξ αυτών αφορά τις θέσεις στάθμευσης στο νέο νοσοκομείο και τα άλλα δύο σε ισάριθμες μονάδες παροχής υγείας και φροντίδας. Συγκεκριμένα:

Δημιουργείται Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δημοτικού Διαμερίσματος Οφρυνίου Δήμου Παγγαίου, γιατί όπως “είναι γνωστό η περιοχή το καλοκαίρι φιλοξενεί περί τις 60 χιλιάδες πολιτών. Οι άνθρωποι αυτοί όταν χρήζουν ιατρικής φροντίδας θα πρέπει να αποταθούν στο προσωπικό του αγροτικού ιατρείου ή να μεταφερθούν στην πιο κοντινή μονάδας υγείας που είναι οργανωμένη και δύναται να παράξει κάθε βοήθεια.”

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια 200 νέων πετρελαιοκίνητων ασθενοφόρων προκειμένου να αναβαθμισθεί όλος ο στόλος των οχημάτων, ενώ ειδικά για τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης και Θάσου έχει προχωρήσει η διαδικασία για την τάχιστη έλευση πέντε νέων ασθενοφόρων. Σημείωσε επίσης ότι προχωρά η διαδικασία για την απόκτηση μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σενάριο και κάθε φημολογία που αφορούν σε επικείμενη συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Τιμοσίδης υπογράμμισε ότι μέσα από το ΕΣΠΑ το Υπουργείο Υγείας προχωράει σε παρεμβάσεις στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, την Ελευθερούπολη, ένα πρότυπο ίδρυμα που παρέχει πρόνοια σε ΑμΕΑ από όλο το νομό Καβάλας. Στο Θεραπευτήριο σχεδιάζεται: 1) Δημιουργία προστατευμένων διαμερισμάτων και ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία. 2) Αναβάθμιση υποδομών εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Φυσικής Αποκατάστασης.

Τέλος, λύση στο έντονο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού θέσεων στάθμευσης στο νέο Νοσοκομείο Καβάλας δίνει η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου. Ο κ. Τιμοσίδης, σημείωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει την χώρα αλλά και το «εξειδικευμένο» ύφος αυτού καθεαυτού του έργου, εξασφαλίσθηκαν 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης.

TAGS