Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου βρέθηκε σήμερα για να δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου ο αστυνομκός ο οποίος υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο 45χρονος αστυνομικός που τελεί σε διαθεσιμότητα,δικάστηκε με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων και  σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr η  ποινή που του επιβλήθηκε είναι 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 1200 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός ζήτησε αναβολή την οποία και δεν πήρε ενώ άσκησε έφεση σχετικά με την απόφαση της ποινής του.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα φυσίγγια που βρέθηκαν σε μπαγκαζιέρα στο πατάρι των γραφείων της Χρυσής Αυγής κατά την έφοδο της αστυνομίας ανήκουν στον πατέρα του και ήταν ξεχασμένα στο κτίριο το οποίο είναι ιδιοκτησία των γονιών του, ενώ αναφορικά με τα τέσσερα κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του χωρίς άδειες ανέφερε ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τις ανανεώσει.

«Δεν έκρυψα ποτέ τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ανήκω στο χώρο της Χρυσής Αυγής και με κυνηγούν για το πολιτικό μου φρόνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.