Τα ονόματα των νέων συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που προέκυψαν από τον πρώτο γύρο των εκλογών (27 και 28 Φεβρουαρίου), καθώς ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Ειδικότερα, οι 24 νέοι σύμβουλοι (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) του ΔΣΑ για την επόμενη τριετία είναι από το συνδυασμό «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» οι Θωμάς Καμενόπουλος, Ιωάννης Χαρακτινιώτης, Χριστίνα Τσαγκλή, Αθανάσιος (Θανάσης) Κανελλόπουλος, Βασίλειος Βραχιώτης, Χαράλαμπος Κονδύλης και Γεώργιος Λιάπης, από το συνδυασμό «Ώρα Δικηγόρων» οι Μιχαήλ Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Μπουλούκος, Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, Αθανάσιος Παυλόπουλος και Νικόλαος Κουτκιάς, από το συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων» οι Φώτιος Κότσης, Χρίστος (Τίτος) Χριστόπουλος, Ανδρέας Τζουμάνης και Ηλίας Νικολακάκος, από το συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων» ο Θεόδωρος Σχινάς, από το συνδυασμό «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας» ο Δημήτριος Σαραφιανός, από το συνδυασμό «Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή» ο Παναγιώτης Γαλετσέλλης, από το συνδυασμό «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» ο Άγγελος Βρεττός, από το συνδυασμό «Δικηγόροι σε Κίνηση» ο Βασίλειος Κατσαφάδος, από το συνδυασμό «Αλλάζουμε Τώρα! Δικηγόροι 2011» ο Παναγιώτης Περάκης, από το συνδυασμό «Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι» ο Γεώργιος Μαραγκός και από το συνδυασμό «Δικηγορική Ανανέωση» ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αναλυτής.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα του β’ γύρου των δικηγορικών εκλογών της Αθήνας (6 και 8 Μαρτίου 2011) για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα υπάρξει αλλαγή ενός συμβούλου. Ειδικότερα, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Δημ. Βερβεσός, τότε από το συνδυασμό του Γιαν. Αδαμόπουλου θα απωλέσει τη θέση του συμβούλου ο Ηλ. Νικολακάκος, καθώς τη θέση του τελευταίου θα καταλάβει ο Γιαν. Αδαμόπουλος. Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Γιαν. Αδαμόπουλος, τότε θα απωλέσει από το συνδυασμό του τη θέση του συμβούλου ο Γεωργ. Λιάπης, καθώς τη θέση του τελευταίου θα καταλάβει ο Δημ. Βερβεσός.

Επίσης, υπάρχουν σε εξέλιξη ενστάσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αλλάξουν «χέρια» οι θέσεις των συμβούλων. Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός του Δημ. Βερβεσού έχει 7 συμβούλους, ο συνδυασμός του Μιχ. Ζαφειρόπουλου 5, του Γιαν. Αδαμόπουλου 4 και από έναν σύμβουλο οι συνδυασμοί των Θεοδ. Σχινά, Παν. Γαλετσέλλη, Αγγ. Βρεττού, Βασ. Κατσαφάδου, Παν. Περάκη, Γεωργ. Μαραγκού και Χαρ. Αναλυτή, καθώς και έναν σύμβουλο θα έχει η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, η οποία δεν είχε υποψήφιο πρόεδρο.

Από την πλευρά του ο τρίτος στις επιλογές των δικηγόρων της Αθήνας, Μιχ. Ζαφειρόπουλος (συνδυασμός Ώρα Δικηγόρων) σε σημερινή δήλωσή του, αφού ευχαριστεί τους συναδέλφους του οι οποίοι τον στήριξαν, υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς μόλις 46 ψήφοι, παρά τη λυσσαλέα και αήθη πολεμική εναντίον μας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, τη χρήση blogs, ύβρεων προσωπικών, πληρωμένων δημοσιευμάτων, τη διανομή ανώνυμων προβοκατόρικων επιστολών και τη χρήση θλιβερών μηχανισμών κατάλοιπο ενός νοσηρού παρελθόντος, μας απομάκρυναν προσωρινά από το όραμά μας. Ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος καλεί «τους Αθηναίους δικηγόρους, αυτή τη φορά τουλάχιστον, να επιλέξουν το νέο πρόεδρο του ΔΣΑ με βάση τις προγραμματικές θέσεις του καθενός».