current views are: 1

28 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:23

Αποχώρησαν οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έξω από τη ΓΑΔΑ – Ανοιχτή η Αλεξάνδρας (φωτό)

Εντολή να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής έξω από την ΓΑΔΑ έλαβαν τα ΜΑΤ. 

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Εντολή να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής έξω από την ΓΑΔΑ έλαβαν τα ΜΑΤ. 

Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Εντολή να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής έξω από την ΓΑΔΑ έλαβαν το μεσημέρι του Σββάτου τα ΜΑΤ. Τρες διμοιρίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους προς τη μεριά του Μετρό, σε ήρεμο ωστόσο κλίμα. Μετά την απομάκρυνση των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, η λεωφόρος Αλεξάνδρας έχει δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι οι υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία στο σταθμό του Μετρό.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του γενικού γραμματέα και βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της κάλεσε τα μέλη της να συγκεντρωθούν έξω από τη ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας «απέναντι σε μια απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές ενώ περίπου τριάντα στελέχη οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για “εγκληματική οργάνωση”. Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Αρβανίτης και Ματθαιόπουλος, οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί βρίσκονται μαζί με τους συγκεντρωμένους στους οποίους και συστήνουν «ψυχραιμία» ακόμα και εάν προκληθούν.

 


σχετικα αρθρα