current views are: 2

28 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:19

Η Αντιτρομοκρατική κάνει «φύλλο και φτερό» σπίτια βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής

Στις 06.00 το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτενίζουν» τη χώρα στο πλαίσιο της εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης στελεχών, μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία μεταξύ άλλων της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Δημοσίευση 10:19’
αρθρο-newpost

Στις 06.00 το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτενίζουν» τη χώρα στο πλαίσιο της εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης στελεχών, μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία μεταξύ άλλων της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Από τις 06.00 το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με 25 κλιμάκια της υπηρεσίας «χτενίζουν» τη χώρα στο πλαίσιο της εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης στελεχών, μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία μεταξύ άλλων της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος «σταθμός» ήταν κατά τις 7 το πρωί το σπίτι του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μαζί με άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας έκλεισαν του γύρω δρόμους και ο εισαγγελέας χτύπησε πρώτος το κουδούνι του κ. Μιχαλολιάκου. Οι αστυνομικοί είχαν παραταχθεί κάτω και μέσα στην πολυκατοικία. Η επιχείρηση διήρκησε περίπου μια ώρα καθώς οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν το διαμέρισμα και για ύποπτα ευρήματα.

Από τον έλεγχο στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία παράνομα όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν για να γίνει βαλλιστική έρευνα. Πρόκειται για ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μια καραμπίνα. Επιπλέον βρέθηκαν 43.100 ευρώ, πλήθος φυσιγγιών για καραμπίνα και πυροβόλα όπλα, ενώ κατασχέθηκαν υπολογιστές και usb.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν ξαφνιάστηκε από την σύλληψη και δεν προέβαλε καμία αντίσταση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Καθώς φαίνεται όλοι οι συλληφθέντες βουλευτές ήταν προετοιμασμένοι για τη σύλληψή τους και γνώριζαν από αργά το βράδυ λόγω της φημολογίας που προέκυψαν, τι επρόκειτο να συμβεί. Κοινό «σύνθημα» των συλληφθέντων ήταν ότι η Χρυσή Αυγή θα εξυψωθεί μετά τα γεγονότα. 

Ακολούθησαν οι εξής συλλήψεις: ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, και οι βουλευτές, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Αναζητείται ακόμη από την Αντιτρομοκρατική, ο υπαρχηγός, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Εισαγγελίας, Χρήστος Παππάς.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης για συνολικά 35 μέλη της Χρυσής Αυγής αναμεσά τους και οι έξι βουλευτές καθώς και ο εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γ. Πατέλης, πρόεδρος της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από την Αντιτρομοκρατική και συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής σε Χαλκίδα και Βόλο αναμένονται εντός της ημέρας. 

Το… παρασκήνιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής

Ολονύχτιες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το σχεδιασμό της επιχείρησης εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στόχος ήταν να εκπονηθεί ένα άρτια σχεδιασμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τις συλλήψεις χωρίς να υπάρξουν περιθώρια για λάθη και τυχόν… διαφυγές αναζητούμενων προσώπων. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντολή να εκτέλεσει τα καθηκοντά της με συνέπεια και διακριτικότητα.

Η ανάληψη της επιχείρησης από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που βάσει πορίσματος η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Η Αντιτρομοκρατική οργανώνει τις έρευνες με τουλάχιστον 150 άνδρες της οι οποίοι κάνουν «φύλλο και φτερό» σπίτια των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής για στοιχεία που θα ενισχύσουν την δικογραφία. 

Εντολές έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να προληφθούν τυχόν αντιδράσεις μελών της Χρυσής Αυγής για το μπαράζ συλλήψεων στην ηγεσία της οργάνωσης αλλά και στελεχών της.

Επίσης στόχος των μέτρων ασφαλείας είναι να προληφθούν και τυχόν επιθέσεις κατά των γραφείων της Χ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι Σσύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και υπαρχηγός ο Χρήστος Παππάς. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.


σχετικα αρθρα