Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της  Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν απόψε μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «ιδιωτικοποίηση» της Παιδείας και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Νίκος Αγαθαγγέλου, ο οποίος ζήτησε δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.

«Απορρίπτουμε τη νέα διοικητική δομή, το νέο ολοήμερο σχολείο, τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του Σχολείου. Απορρίπτουμε τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων», τόνισε ο κ. Αγαθαγγέλου και πρόσθεσε: «Απαιτούμε σύγχρονα δημόσια σχολεία, με μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι: Γιάννης Τρέλλης, εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Γιώργος Τσαμπούκης από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια μίλησε η Μαρία Μακρή, στέλεχος Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε πορεία, η οποία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Ερμού, κατέληξε στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι συνεργαζόμενες με το ΠΑΜΕ οργανώσεις ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.