current views are: 1

28 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:58

Ποινική δίωξη για τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής (Βίντεο και φωτό)

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. 

Δημοσίευση 14:58’
αρθρο-newpost

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. 

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία. Αναμένεται τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν από τον ανακριτή στον οποίο μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 12 το βράδυ του Σαββάτου.

Εξερχόμενοι από την εισαγγελία, πρώτος κατέβηκε τα σκαλιά ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, αγκαζέ με την κόρη του. Ακολούθησε πίσω του η πρώτη κυρία της οργάνωσης, Ελένη Ζαρούλια, στη συνέχεια οι τέσσερις βουλευτές και μετά οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Μεταγωγή υπό δρακόντεια μέτρα

Νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Λίγο μετά τις 9:15 το βράδυ στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μας φοβίζει τίποτα», τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με χειροπέδες στα χέρια, φώναξε «Ελλάδα, Ελλάδα, Μνημόνιο, Μνημόνιο».

Φτάνοντας στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, αντικρίζοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους εκπροσώπους του Τύπου, άρχισε να φωνάζει, “το βράδυ θα φάτε μνημόνιο” ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε “κου@@@ες δεν θα λυγίσουμε ποτέ”.

«Αγάπη μου τους ξεφτίλισες», φώναξε έξω από την Ευελπίδων, η Ελένη Ζαρούλια, απευθυνόμενη στον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Μέχρι στιγμής, καταζητούμενος παραμένει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική.

Μέχρι να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.


σχετικα αρθρα