Ποινική δίωξη, η ίδια που απαγγέλθηκε τους συλληφθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ασκήθηκε σε βάρος του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά.

Η δίωξη αφορά ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο βουλευτής οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή της υπόθεσης από όπου έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γγ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη αντί της Τρίτης που αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο καταζητούμενος βουλευτής 

«Ζήτω ο εθνικισμός, ζήτω η Χρυσή Αυγή. Μην τους πιστεύετε», φώναξε ο συλληφθείς βουλευτής την ώρα που εξερχόταν από το κτήριο της ΓΑΔΑ συνοδεία αστυνομικών, ενώ ένα πρωτοφανές σκηνικό έλαβε χώρα κατά τη μεταγωγή του. Ο βουλευτής άνοιξε την πόρτα ξαφνικά του ΙΧ λίγο πριν τη μεταγωγή του για να δείξει στους δημοσιογράφους τις χειροπέδες.

Παραδόθηκε έπειτα από μια ημέρα

Υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο καταζητούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς για τον οποίο είχε εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς η Αντιτρομοκρατική τον αναζητούσε από χτες. 

Προσερχόμενος στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε, «Ήρθα να δω το Νίκο Μιχαλολιάκο. Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει». Να σημειωθεί ότι έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω!», φώναξε στα τηλεοπτικά συνεργεία, τη στιγμή που εισερχόταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και κατά την είσοδο του χαιρέτησε με ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος».

Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πλέον, τα εντάλματα σύλληψης που μένουν να εκτελεστούν είναι 11. Με τη σύλληψη του βουλευτή ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους 21.  

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Χρήστος Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα έχοντας κομβικό και οργανωτικό ρόλο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, ο κ. Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την άρση απορρήτου συντόνιζε της ομάδες κρούσης και φέρεται να μίλησε με τον δολόφονο του Παύλου Φύσσα.

Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι πέντε βουλευτές

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής.  

Τα τέσσερα ηγετικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μιχο, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθούν την Τρίτη, μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη θα απολογηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μέχρι να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες θα εξειδικευτούν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, στον οποίο θα διαβιβαστεί η δικογραφία. Αναμένεται τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν από τον ανακριτή στον οποίο μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 12 το βράδυ του Σαββάτου.

Εξερχόμενοι από την εισαγγελία, πρώτος κατέβηκε τα σκαλιά ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, αγκαζέ με την κόρη του. Ακολούθησε πίσω του η πρώτη κυρία της οργάνωσης, Ελένη Ζαρούλια, στη συνέχεια οι τέσσερις βουλευτές και μετά οι υπόλοιποι συλληφθέντες.