Η αλλαγή του σημείου που σταματούν, σήμερα, τα τουριστικά λεωφορεία ανοιχτού τύπου απέναντι από την είσοδο του τουριστικού λιμανιού, στην Κολώνα και στη λεωφόρο 7ης Μαρτίου, ενδέχεται να γίνει με την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Ρόδου, μετά τη δέσμευση του Δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά, προς την αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι, προχθές, ταξιτζήδες απέκλεισαν συμβολικά το ένα από τα λεωφορεία αυτά απέναντι από την είσοδο του τουριστικού λιμένα της Ρόδου, κάτι που προκάλεσε, στη συνέχεια, την παρέμβαση της Τροχαίας ενώ, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός τους κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου, ο κ. Εισαγγελέας αναμένεται να στείλει σχετικό έγγραφο προς τις Τ.Υ. για την τοποθέτηση πινακίδων.

Χθες, λοιπόν, οι αυτοκινητιστές θέλησαν να ενημερώσουν τον Δήμαρχο, να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους γιατί τόσο καιρό δεν έχει γίνει αυτό αλλά και να του πουν ότι θα αναγκαστούν να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, όπως για παράδειγμα να κλείσουν την είσοδο του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, με αφορμή τη μετάβαση του Δημάρχου στο Ηράκλειο της Κρήτης, την περασμένη Τρίτη, για την Επιτροπή παρακολούθησης για το ΕΣΠΑ, οι ταξιτζήδες είπαν στο Δήμαρχο ότι εκεί υπήρχε ένα παρεμφερές πρόβλημα το οποίο, όμως, λύθηκε μέσα σε διάστημα τριών μηνών ενώ εδώ κοντεύουν τρία χρόνια και θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο του Ηρακλείου για να τον ρωτήσει πως το χειρίστηκε!

Οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων, αναγνωρίζουν ότι η απόφαση για τη στάση των λεωφορείων αυτών είναι Υπουργική ωστόσο, τονίζουν ότι σ’ αυτήν δεν αναφέρεται ότι μπορεί να σταματάει στην κεντρική πύλη συγκεκριμένα αλλά γενικά σε πύλη και το τουριστικό λιμάνι έχει τέσσερις.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι είναι ευθύνη όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, και του Δήμου και του ΕΟΤ και ότι, για παράδειγμα, εκτός από πινακίδες δεν έχουν τοποθετηθεί ούτε στάσεις αλλά ούτε και πρόγραμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τους υπευθύνους στις Τ.Υ. και το θέμα της τοποθέτησης των πινακίδων αναμένεται να δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι πινακίδες αυτές αναμένεται να αναγράφουν το σημείο που θα μπορεί να σταματάει το λεωφορείο για τα τρία επίμαχα σημεία που δημιουργείται το πρόβλημα. Τα σημεία αυτά πιθανολογείται ότι θα είναι για το τουριστικό λιμάνι προς την τάφρο, για την Κολώνα σε εσοχή του δρόμου κοντά στις δημόσιες τουαλέτες και στη λεωφόρο 7ης Μαρτίου αντί στα δύο περίπτερα, αρκετά πιο κάτω, σε εσοχή του δρόμου στο πλάι του Αστυνομικού Μεγάρου όπου σήμερα υπάρχουν θέσεις για τη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης.