Ομαλά διεξάγεται σήμερα το πρωί, η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και τη χιονόπτωση που σημειώνεται στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και του Αγίου Βασιλείου.

Ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη παραμένει ανοιχτός την ώρα αυτή. Στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν,του Σελίου και των "3-5 Πηγαδιών" καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κατερίνης, ενώ χιονίζει στα ορεινά του νομού της Χαλκιδικής. Χιονόνερο πέφτει στον Προμαχώνα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

Χιόνια πέφτουν στη Δυτική Μακεδονία, στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χιονοπτώσεων, αλλά και του παγετού σε αρκετά σημεία.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας προβλέπονται για σήμερα, Πέμπτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Άνεμοι τοπικά 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Αναλυτικά:

Αττική: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανονητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής στέρεας. Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιoανατολικοί 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.