current views are: 1

30 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:34

Oι αποκαλυπτικές καταθέσεις και οι διάλογοι – φωτιά από τον «κοριό» της ΕΥΠ

Συγκλονιστικές είναι οι δύο καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και περιγράφουν με λεπτομέρειες τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. 

Δημοσίευση 06:34’
αρθρο-newpost

Συγκλονιστικές είναι οι δύο καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και περιγράφουν με λεπτομέρειες τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. 

Συγκλονιστικές είναι οι δύο καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και περιγράφουν με λεπτομέρειες τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, αποκαλυπτικοί είναι και οι διάλογοι μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, ορισμένοι από τους οποίους αφορούν και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο πρώτος μάρτυρας αφού περιγράφει το πώς έγινε μέλος της οργάνωσης και πως ουσιαστικά οδηγήθηκε την τοπική της Νίκαιας λόγω οικονομικών δυσκολιών αναφέρει:

«Με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία. Και όχι απλή βία αλλά αυτοί ήταν α αποφασισμένοι ακόμα να αφαιρέσουν και ζωές αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλός τους».

Όπως υποστηρίζει «στις συγκεντρώσεις που ήταν κάθε Τρίτη και Παρασκευή (Δευτέρα και Πέμπτη ήταν στη Νίκαια) γινόταν πλύση εγκεφάλου από τα ανώτερα στελέχη ότι μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η υγιής δύναμη του τόπου που μπορούσε να σώσει τον τόπο, ενώ όλοι οι άλλοι (κόμματα, βουλευτές, δημοσιογράφοι, λοιπές εξουσίες του κράτους) ήταν προδότες, αλήτες, αδελφές».

Η στρατιωτική εκπαίδευση και η γιάφκα με τα όπλα

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα «υπήρχε στρατιωτική οργάνωση και εκπαίδευση στη Μάνδρα και Μαλακάσα. Να σημειώσω ότι επέλεγαν σωματώδεις τύπους και κατά προτίμηση αυτούς που είχαν γνώσεις πολεμικών τεχνών. Όσοι είχαν γνωριμίες μέσα στην οργάνωση δεν πέρναγαν από εκπαίδευση, που ήταν ιδιαίτερα σκληρή και μάλιστα εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τις κλωτσιές που έφαγα στο κεφάλι και κυκλοφορούσα με πρησμένο αυχένα».

Όπως κατέθεσε πιστεύει πως «κατέχουν όπλα χωρίς άδεια, μέσα στα γραφεία των οργανώσεων φροντίζουν να μην υπάρχουν όπλα, αλλά μόνο ρόπαλα και κανένα μαχαίρι, ενώ θεωρώ ότι ο μεγάλος οπλισμός φυλάσσεται καλά σε αποθήκες που βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία».

Σύμφωνα με την κατάθεσή του οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς και Ελληνες ήταν προγραμματισμένες και δεν ήταν τυχαίες. «Οι εντολές δίνονταν συνήθως με μηνύματα και πάντα στο τέλος υπήρχε η εντολή «διαγράψτε το μήνυμα». Με τις εντολές αυτές κινητοποιούσαν τα λεγόμενα τάγματα εφόδου για να φέρουν σε πέρας την αποστολή κι όταν λέμε αποστολή εννοούμε άγριους ξυλοδαρμούς με σκοπό ή να φρονηματίσουν κάποιους απείθαρχους Ελληνες ή να εκφοβίσουν αλλοδαπούς που μπλεκόντουσαν στα πόδια τους».

Όπως επίσης είπε η Χρυσή Αυγή τα ρούχα που μάζευε από τους πολίτες τα έδινε σε αλλοδαπούς να τα πουλήσουν «και ένα ποσοστό που έφτανε το 90% από τις πωλήσεις το έδιναν στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι λοιπόν μύθος ότι όλοι οι αλλοδαποί ήταν στο στόχαστρο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». 

«Όποιος διαμαρτυρόταν δερνόταν ανηλεώς»

«Είναι εύκολο να ενταχθείς στην οργάνωση αλλά μάλλον ακατόρθωτο να αποχωρήσεις», κατέθεσε επίσης ο πρώτος μάρτυρας και πρόσθεσε: «Εδώ και 2-3 μήνες άρχισα σταδιακά να αραιώνω την παρουσία μου στα γραφεία τους και τελικά μετά τη δολοφονία του Φύσσα αποφάσισα να διακόψω οριστικά κάθε επαφή με αυτή την οργάνωση και μάλιστα έσκισα και έκαψα τη μπλούζα και το τζόκεϊ που φορούσα της τοπικής οργάνωσης, γιατί εγώ δεν μπορούσα να συμμετέχω σε βάναυσες εκδηλώσεις ακόμα και εναντίον της ζωής των άλλων ανθρώπων. Ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω ότι όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί ή να εκφράσει κάποιο παράπονο δερνόταν ανηλεώς». 

Εξίσου συγκλονιστική είναι και η δευτερη μαρτυρία στην οποία μεταξύ άλλων περιγράφεται και το πώς γινόταν η εκπαίδευση των μελών από τον Γιώργο Πατέλη: «Συγκεκριμένα μαζευόμασταν περίπου 30 άτομα κάθε φορά στα γραφεία της οργάνωσης, όπου ο Γιώργος ο Πατέλης μας έδινε οδηγίες ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς, μας ανέλυε τι σημαίνει ιεραρχία και οτιδήποτε συμβεί, κάθε μέλος να δηλώνει «δεν γνωρίζω τίποτε, δεν ανήκω στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

«Ο Πατέλης με χτυπούσε με κλωτσιές στα πλευρά»

Ο Γιώργος Πατέλης σύμφωνα με τη μαρτυρία ανέλυε στα μέλη «ότι μόνο στον αμέσως ιεραρχικά προϊστάμενο μπορούσαμε να αναφερθούμε και όχι κατευθείαν παραπάνω απ’ αυτόν, γιατί αυτό αποτελεί σοβαρό παράπτωμα και είχε σοβαρές συνέπειες. Κι αυτές δεν ήταν μόνο τυχόν διαγραφή αλλά επέφερε και σοβαρό ξυλοδαρμό. Όποιος τολμούσε ν΄ αντιμιλήσει είχε συνέπειες, όπως υπέστη εγώ όταν τόλμησα να εκφράσω την αντίρρησή μου στα απαξιωτικά σχόλια για τους Ποντίους (γιατί έχω Ποντιακή καταγωγή), όταν αμέσως με υποχρέωσαν να πέσω κάτω και να κάνω 30 κάμψεις, μπροστά σε όλους τους εκπαιδευόμενους, ταυτόχρονα δε ο Πατέλης με χτυπούσε με κλωτσιές στα πλευρά».

Σχετικά με την ιεραρχία λέει: «Όπως μας έλεγαν αυτοί για ό,τι και να γινόταν έπρεπε να ενημερώνουμε τον πυρηνάρχη, που ήταν ο Πατέλης, ο Πατέλης ενημέρωνε το Λαγό, ο οποίος ήταν “η πλάτη της Νίκαιας” και ο Λαγός μιλούσε απευθείας με τον αρχηγό από τον οποίο και έπαιρνε την τελική έγκριση και σχετικές εντολές».

Ο μάρτυρας αναφέρεται και στις σχέσεις που υπήρχαν όπως λέει με την αστυνομία: «Τονίζω ότι κάθε φορά που γινόταν έφοδος της Αστυνομίας η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας το ….. Ξέρω ότι αυτός ο συγκεκριμένος αστυνομικός στεγαζόταν στον … όροφο του τμήματος Νίκαιας και φορούσε πάντα πολιτικά ρούχα. Αλλά και γενικότερα σε κάθε εκδήλωση είχαμε τις πλάτες της αστυνομίας».

«Το πενταμελές της Νίκαιας αναλάμβανε τις κινητοποιήσεις»

Ως προς τη λειτουργία της οργάνωσης είπε τα εξής: «Κάθε οργάνωση είχε ένα «πενταμελές που το αποτελούσαν πέντε άτομα, οι οποίοι έπαιρναν τις αποφάσεις της οργάνωσης και στη συνέχεια έφευγαν τα μηνύματα, εφόσον έπρεπε να γίνει μαζική εκδήλωση με τη συμμετοχή υποστηρικτών, καθώς είχαν και την οικονομική διαχείριση. Οι αποφάσεις για τις επιθέσεις λαμβάνονταν από το κλειστό πυρήνα δηλ. το πενταμελές.

Την κινητοποίηση την αναλάμβανε ο Πατέλης ως αρχηγός τοπικής οργάνωσης. Στο πενταμελές της Νίκαιας ήταν ο Γιώργος Πατέλης, η Νίτσα Σκαρπέλη που είναι η γυναίκα του, ο Γιώργος Ρουπακιάς, κάποια Αναστασία (δε γνωρίζω το επώνυμό της) που ήταν η γυναίκα του και ένας Βασίλης (πολύ παλιό μέλος που δεν γνωρίζω το επώνυμό του)».

«Ο Χίτλερ δεν ήταν εγκληματίας – Παραμύθα τα κρεματόρια»

Ο μάρτυρας αποκάλυψε και το ιδεολογικό υπόβαθρο της οργάνωσης. «Όταν λέω ιδεολογικό εννοώ μια “ενημέρωση” μεταξύ των άλλων ότι ο Χίτλερ δεν διέπραξε ποτέ εγκλήματα, δεν πείραξε ποτέ Εβραίους, τα περί στρατοπέδων και κρεματορίων ήταν παραμύθια, και ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν θύματα, ότι ήταν δημιούργημα των αριστερών, όπως επίσης μας έλεγαν ποια ήταν η θέση της γυναίκας στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», κατέθεσε.

«Με το κοντάρι της ελληνικής σημαίας ανοίγαμε τα κφάλια των αλλοδαπών»

Ως προς τις επιθέσεις λέει: «Εχω συμμετάσχει κι εγώ πολλές φορές σε μηχανοκίνητες δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν 50 – 60 μηχανάκια στα οποία επέβαιναν οπωσδήποτε δυο άτομα (ποτέ μόνος ο οδηγός) εκ των οποίων ο συνεπιβάτης κράταγε τη σημαία με το κοντάρι της οποίας χτυπούσε όποιον Πακιστανό βρισκόταν μπροστά του. Το κοντάρι ήταν ειδικά κατασκευασμένο δήθεν για τη σημαία όμως ήταν η κατασκευή του τέτοια (κοντόχοντρο) ώστε και να το ελέγχει αυτός που το κρατάει και να μπορεί να χτυπήσει αποτελεσματικά άνθρωπο και μ’ αυτό εννοούσαμε να του ανοίξουμε το κεφάλι».

Ανατριχιαστικό είναι και το κομμάτι της μαρτυρίας που περιγράφει την επίθεση σε δύο Πακιστανούς: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο …. μια μέρα μας ανακοίνωσε ότι κάποια φορά που πήγανε με άλλους να ρίξουν με τα όπλα είδαν δυο Πακιστανούς, από τους οποίους ο ένας πρόλαβε και τους ξέφυγε και τον άλλον αφού τον τσάκισαν στο ξύλο. Στη συνέχεια κλώτσαγαν τo κεφάλι του και όπως μας είπαν «χτύπαγαν πέναλτι» και μάλιστα πρόσθεσε «παίζει και να πέθανε».

«Η δολοφονία Φύσσα απλώς μια δουλειά»

Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα κατέθεσε: «Ακόμα και μια δολοφονία όπως αυτή του Π. Φύσσα για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι απλώς μια δουλειά, διότι ήταν «διαφορετικός» από εμάς, ενώ η κακοποίηση αλλοδαπών Πακιστανών ήταν διασκέδαση. Μη φαίνεται παράξενο σε κανένα η βιαιότητα των επιθέσεων και των χτυπημάτων γιατί ήταν τέτοια η πλύση εγκεφάλου που για ένα μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αυτά τα πράγματα ήταν πολύ απλά. […].

Η εντολή διαβιβάζεται ιεραρχικά από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια στους υπόλοιπους κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίηση της εν είδει ντόμινο. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από την ομοιομορφία του τρόπου λειτουργίας και δράσης των οργανώσεων σ όλη την Ελλάδα με πρότυπο και καμάρι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας».

Διάλογοι – φωτιά από τον κοριό της ΕΥΠ

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες χρυσαυγιτών που κατέγραψε ο “κοριός” της Αντιτρομοκρατικής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον δράστη-χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Τα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας φτάνουν μέχρι του σημείου να χλευάζουν τον νεκρό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, ενώ με απίστευτες εκφράσεις απειλούν τους πάντες.

Από τα δικά τους λόγια προκύπτει, επίσης, η στρατιωτικού τύπου ιεραρχία της οργάνωσης, τα τάγματα εφόδου, αλλά και ο φόβος τους για τα επερχόμενα καθώς καταρρέουν και πανικόβλητοι κλαψουρίζουν, ενώ συχνά ομολογούν την αμαρτωλή τους δράση. 

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται και στο διαβιβαστικό εισαγωγικό σημείωμα των απομαγνητοφωνήσεων της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με το «Έθνος», τα πρόσωπα που ακούγονται να συνομιλούν χρησιμοποιούν ακόμα και συνθηματικά όπως «Βουδας», «Τζονάρα» , «Τζί», «Ζόμπι», «Ντάρκ», «Τρύπας» και άλλα.

Σε κάποιες από τις συνομιλίες ο πυρηνάρχης Γιώργος Πατέλης μιλάει με έναν από τους Χρυσαυγίτες και κλαίγοντας φωνάζει: «Ρε μαλ@@@ κοίτα τι μου κάνανε ρε φίλε, παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Θα με πετάξουν έξω, θα με διώξουνε. Δεν μπορώ ρε μαλ@@@ είμαι πολύ δυστυχισμένος».

Ο άλλος προσπαθεί να τον παρηγορήσει: «Ρε Γιωργάρα κι εγώ το ίδιο θα πάθω κι εγώ. Εσύ δεν θα πας μέσα, δεν έχεις κάνει κάτι. Γι’ αυτό σου λέω μη σπας». Σε άλλο σημείο ο Πατέλης αναφέρει: «Σε παρακαλώ, δώσουμε δύναμη ρε μαλ….δεν είμαι καλά. Δώσε μου δύναμη γιατί θα λυγίσω μαλ@@@. Μη με κλά… κι εσύ μπου@@@@@».

Σε άλλο σημείο των συνομιλιών του Γιώργου Πατέλη προκύπτει ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του στη Χρυσή Αυγή: Χθες στον Πειραιά πέσαν οι μάσκες έτσι; Πόσο λίγοι με ακολουθήσανε…Είδες πόσο λίγοι με ακολουθήσανε;»

Σε άλλο σημείο ακούγεται πάλι ο Πατέλης να λέει:«Με παίρνουν όλοι τηλέφωνο, κάποια παιδιά που ήταν εκεί από την Ασφάλεια, όλοι, με παίρνουν τηλέφωνο: Γιωργάρα σ’ αγαπάμε και δεν κάνουμε πίσω και είμαστε μαζί σου…».


σχετικα αρθρα