Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι του νεκρού αστυνομικού της ομάδας Δίας, Γ. Σκυλογιάννη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα. Τον 22χρονο αδικοχαμένο αστυνομικό επισκέφτηκε στην τελευταία του κατοικία σχεδόν ολόκληρο το χωριό. Χιλιάδες κόσμου από την ΕΛ.ΑΣ. και την ιδιαίτερη του πατρίδα θρηνούν στον Ιερό Ναό, ενώ τραγική φιγούρα αποτελεί η οικογένειά του, η οποία είναι απαρηγόρητη.

Η κηδεία του δεύτερου νεκρού αστυνομικού, Γ. Ευαγγελινέλη, θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το μεσημέρι Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.Μόλις λίγους μήνες μέτραγαν στις τάξεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θεωρούνταν από τα ικανότερα στελέχη της υπηρεσίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν βραβευτεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μια σειρά συλλήψεων που είχαν κάνει μήνες πριν.

Ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης φορούσε τη στολή της ομάδας ΔΙΑΣ μόλις 8 μήνες. Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, είχε από μικρός το όνειρο να γίνει αστυνομικός. Μεγάλωσε και ζούσε στο Περιστέρι με τη μητέρα και τις τρεις αδελφές του, καθώς είχε χάσει το πατέρα του λίγους μήνες.

Παιδί φτωχής οικογένειας και ο 22χρονος αστυφύλακας Γιώργος Σκυλογιάννης. Εισήλθε στην ομάδα ΔΙΑΣ μόλις το 2009. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας-έχει άλλα τέσσερα αδέλφια- έφυγε μικρός από τη πόλη των Τρικάλων για να γίνει αστυνομικός στην πρωτεύουσα. Οι γονείς του δουλεύουν στον Δήμο Τρικάλων ενώ ο ίδιος έμενε στην Αθήνα με τη μικρότερη αδερφή του που είναι φοιτήτρια.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι αλλοι δύο αστυνομικοί που ΄δεχθηκαν επίσης τα πυρά των κακοποιών. Ο πρώτος φέρει θλαστικό τραύμα στο γόνατο, ενώ έχει υποστεί ισχυρό σοκ και υποστηρίζεται ψυχολογικά.

Ο δεύτερος, ύστερα από την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραύμα του στη λαγόνιο φλέβα.

Την ίδια στιγμή, άκαρπες εξακολουθούν και παραμένουν οι έρευνες για τη σύλληψη των εγκληματιών. Ούτε στιγμή δεν έχει ατονήσει η γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού τους, ενώ ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα για το που μπορεί να έχουν καταφύγει.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη μνήμη των δύο νεκρών, μετά από εντολή του αρχηγού.