Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Το πόρισμα «φωτιά» της εισαγγελίας έδωσε πληροφοριές που όχι μόνο «καίνε» την Χρυσή Αυγή αλλά καταδεικνύουν την δράση της οργάνωσης στα ακριβή πρότυπα της εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής οι εισαγγελικές αρχές και δη η αστυνομία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους. 

Ο εντoπισμός της τοποθεσίας που κρύβει η Χρυσή Αυγή το οπλοστάσιο της, όπως αναφέρει το πόρισμα, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αρχίσει εξειδικευμένους ελέγχους σε όλη την Επικράτεια.

Όπως έχει γίνει γνωστό εξάλλου η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των χρυσαυγιτών λάμβανε χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία. Δεν αποκλείεται το οπλοστάσιο να βρίσκεται κοντά στις περιοχές που διενεργούταν η εκπαίδευση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι χρυσαυγίτες δεν έχουν φυλάξει καλά τα νώτα τους και οι... γιάφκες να είναι σε «υπεράνω υποψίας» περιοχές και σημεία.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι τα όπλα της Χρυσής Αυγής για την στρατωτικού τύπου εκπαίδευση δεν είναι απλά όπλα, αλλά πιθανόν να συγκαταλέγονται ανάμεσά τους και πυροβόλα καθώς και πυρομαχικά. Ο οπλισμός εκτιμάται ότι εκτός από βαρύς θα είναι και μεγάλος σε αριθμό και πιθανόν να μην είναι συγκέντρωμένος στο σύνολό του σε μία τοποθεσία, αλλά να τον έχουν «σπάσει» σε δύο και τρία σήμεια. 

Ενδεικτικό πάντως της συμμορίτικης δράσης της Χρυσής Αυγής είναι και η εμμονή των στελεχών της να φέρουν σχεδόν πάντα οπλισμό είτε μαζί τους είτε κρυμμένο στα σπίτια τους ή τα γραφεία των Τ.Ο. του κόμματος υποδεικνύει ότι... οι κρύπτες της Χρυσής Αυγής με τα όπλα θα έχουν πολύ σημαντικά ευρήματα για την Αντιτρομοκρατική.

Παράλληλα με τις έρευνες για τις... γιάφκες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκανε ελέγχους στην οικία του συλληφθέντα υπαρχηγού του κόμματος Χρήστου Παππά και σε πρώτη φάση ένα περίστροφο και γερμανικά κράνη από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Έρευνα διενεργήθηκε και στο σπίτι του βουλευτή Ι. Λαγού.

«Πάνοπλος» ήταν και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στο σπίτι του οποίου εκτός από 43.100 ευρώ βρέθηκαν παράνομα στην κατοχή του ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μια κυνηγετική καραμπίνα καθώς και μεγάλος αριθμός φυσιγγιών. 

Δεν είναι τέλος τυχαίο, ότι η ανθυπαστυνόμος που συνέδραμε με πολλούς τρόπους, όπως παρέχοντας πληροφορίες, στη δράση της Χρυσής Αυγής είχε κρύψει στο σπίτι της ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Υπενθυμίζεται ότι στην οικία της βρέθηκαν: υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Ως προς την προμήθεια των όπλων που κρύβει η Χρυσή Αυγή η Αντιτρομοκρατική προσανατολίζεται στο παράνομο εμπόριο δείγμα εξάλλου της σχέσης της οργάνωσης με τον... υπόκοσμο, όπως αναφέρεται και στο εισαγγελικό πόρισμα.