Απίστευτο μοιάζει περιστατικό που διαδρματίζεται στην Κρήτη με το ΠΑΓΝΗ να ζητά ποσό που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ από οικογένεια νεφροπαθούς που έχει πεθάνει, για τη νοσηλεία του στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης από το 2007 έως το 2010.

Πρόκειται για την περίπτωση ανασφάλιστου Ηρακλειώτη, του Ευάγγελου Παπαδάκη του Νικ., ο οποίος πέθανε στις 15 Οκτωβρίου του 2010 σε ηλικία 58 ετών.

Το νοσοκομείο επί τόσα χρόνια δεν είχε πιέσει τον ασθενή να πάρει χαρτί απορίας από την Πρόνοια, με αποτέλεσμα το ποσό να αυξάνεται καθημερινά και να έχει φθάσει την τελευτία τριετία τις 400.000 ευρώ, οφειλή την οποία αγνοούσαν οι συγγενείς του.

Οπως είπε στην "Πατρίδα" ο ξάδελφός του Βαγγέλης Ρουσοχατζάκης, "Ο εξάδελφος μου ζούσε με την μητέρα του και ξεκίνησε να κάνει αιμοκάθαρση πριν το 1998. Πριν 2 χρόνια η μητέρα του πέθανε και του άφησε κληρονομιά ένα παλιό σπίτι και ένα μαγαζί στην οδό Ιτάνου, το οποίο δόθηκε αντιπαροχή.

Στις 15 Οκτωβρίου του 2010, πέθανε στην Εντατική του ΠΕΠΑΓΝΗ και πριν λίγο καιρό μας ήλθε ένα χαρτί ότι οφείλει για νοσηλεία 12 ημερών στη ΜΕΘ 14.000 ευρώ. Οταν ζητήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει, ενημερωθήκαμε από το νοσοκομείο ότι οφείλει συνολικά 402.000 ευρώ για νοσηλεία στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού την τριετία 2007- 2010. Επί τόσα χρόνια χρέωναν αυτό τον άνθρωπο χωρίς να τον πιέσουν να εκδόσει χαρτί απορίας.

Τώρα καλούμαστε εμείς να ξεκαθαρίσουμε αυτό το ποσό, όμως κάναμε όλοι οι συνδικαιούχοι αποποίηση κληρονομιάς του οικήματος στην Ιτά- νου και το νοσοκομείο δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα.

Εγώ πρότεινα να δώσουμε στο ΠΕΠΑΓΝΗ το μισό ποσό δηλαδή 200.000 ευρώ, όμως το Δ.Σ. αρνήθηκε".

Η υποδιοικητής του ΠΑΓΝΗ Αννα Κονιδάκη, είπε στην "Πατρίδα" για την υπόθεση: "Από έλεγχο που έχουμε κάνει την τελευταία 3ετία, διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες για την είσπραξη νοσηλίων από διάφορα τμήματα, ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα στο ποσόν αυτό, ήταν και τα 400.000 ευρώ του συγκεκριμένου ασθενούς. Δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια πριν το 2007, όμως τώρα πρέπει να εισπράξουμε τα χρήματα."