Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες του Γιώργου Ρουπακιά και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου φαίνεται η ανησυχία των μελών του κόμματος να μην αποκαλυφθεί η δράση της «συμμορίας» καθώς καταδεικνύεται και η προσπάθειά τους να «κουκουλώσουν» και να αλοιώσουν στοιχεία της δολοφονίας αναθεματίζοντας που δεν έβαλαν... δικό τους ιατροδικαστή. Στις συνομιλίες ο Ρουπακιά σχολιάζει ότι η γυναίκα του τα έκανε μαντάρα...

Σε μία από τις συνομιλίες, δύο άτομα αναρωτιούνται ποιος κατάφερε τη δεύτερη μαχαιριά στον άτυχο Παύλο Φύσσα, από τη στιγμή που ο Ρουπακιάς επιμένει, στις συνομιλίες μαζί τους, ότι του κατάφερε μόνο ένα χτύπημα. Συμπεραίνουν- και θεωρούν, όπως λένε, βέβαιο- ότι ένας από τους συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά (τον λένε Καραφλό) κατάφερε το δεύτερο, θανατηφόρο χτύπημα στον Παύλο Φύσσα.  Από τη συνομιλία φαίνεται ότι η μία είναι γυναίκα. Σε άλλες συνομιλίες φαίνεται να μιλάει με δύο γυναίκες η αδελφή του Ρουπακιά, στις οποίες εκφράζει την ανησυχία της για την τύχη του αδελφού της μέσα στη φυλακή, ενώ αλλού μια φίλη της εκφράζει την οργή της για τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σε άλλο σημείο η αδελφή του Ρουπακιά συνομιλεί με μία άλλη γυναίκα, στην οποία λέει ότι έχει πληροφορία μέσα από τον Κορυδαλλό πως περιμένουν  πως και πως τον αδελφό της. Η ίδια τονίζει ότι ο δικηγόρος πρέπει να κάνει ότι μπορεί, για να καταφέρει να πάει ο Ρουπακιάς στη «Στ' Πτέρυγα, που είναι της προστασίας, που ήταν ο Γαβαλάς, ο Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι».

Η αδελφή του Ρουπακιά λέει χαρακτηριστικά: «Άμα δεν καταφέρει ο δικηγόρος να το κάνει, θα τα ακούσουμε τα μαντάτα. Εγώ τους το ξαναείπα σήμερα. Έχε το νου σου για το που θα πάει. Μην μάθω σε 5, 10, 15, 20 μέρες ότι αυτοκτόνησε».

Σε άλλο σημείο, φίλη της αδελφής του Ρουπακιά εμφανίζεται εξοργισμένη με τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λοιπόν, όταν βλέπεις μία ένα τέτοιο πράγμα (σ.σ. για τα τάγματα εφόδου) κι όταν, δηλαδή εγώ τον Κασιδιάρη τον έβλεπα που μίλαγε στην τηλεόραση και γύριζε και έλεγε εγώ δεν τον ξέρω και ο άλλος ότι είναι τρελός, δηλαδή μου ήρθε να, να πάω εκεί να τον πιάσω από το λαιμό και να του πω ρε κερατά μου ποιος τους εκπαίδευσε γι’ αυτό το θέμα, ποιος του έκανε να γίνονται δολοφόνοι. Πες μου ποιος, εγώ, ο Α, ο Β, εσύ τους έκανες και εσύ ο ίδιος αυτή τη στιγμή τους απαρνείσαι. Δηλαδή είναι τρελό τους αδειάζεις. Κι εσύ κάτσε. Εγώ αν ήμουν στη θέση του Γιώργου θα είχα ανοίξει το στόμα μου και θα τους είχα κάψει κι ας πέθαινα, κι ας πέθαινα, θα άνοιγα το στόμα μου και θα τα έλεγα με το νι και με το σίγμα, κι ας με σκοτώνανε. Εν πάση περιπτώσει θα είχα σκοτώσει, ε η τιμωρία που θα ήταν να σκοτωθώ κι εγώ. Αλλά θα τους ξεφτίλιζα, θα τους έβγαζα θα τους ξεμπρόστιαζα. Αυτοί είναι εγκληματίες ρε, έχω άδικο πες μου; Δηλαδή η λογική μου είναι η λογική του παραλόγου; Πες μου. Σκέφτομαι παράλογα αυτή τη στιγμή».

Ενδεικτικά παραθέτουμε μέρος των συνομιλιών

Σε μία από τις συνομιλίες μιλάει ο Γιώργος Ρουπακιάς με μια γυναίκα 

Θέλεις να μιλήσεις εσύ εκεί πέρα να τους πεις, θα βάλω το δικηγόρο, χέστο

Β: Τι

Α: Να τους πεις ότι την Δευτέρα το πρωί (δεν ακούγεται καθαρά)

Β: Δεν άκουσα τίποτα ξανά πες το.

Α: Θα μιλήσω με την δικηγόρο να τους πει η ίδια ότι την Δευτέρα πρωί πρωί θα κάνουν πρωσοποίηση για να μην μεταφερθεί πουθενά

Β: Ναι, εντάξει, της είπανε βέβαια αν έχει μεταγωγών και ιστορίες και το να και το άλλο έτσι, για την Δευτέρα, εάν έχει Δευτέρα εννιά η ώρα το πρωί πας δικαστήρια και αν δεν έχεις δέκα έντεκα η ώρα ξέρω εγώ έχεις φεύγεις.

Α: Όχι αγόρι μου, μέχρι εκείνη την ώρα θα έχουμε τελειώσει

Β: Εντάξει τέλος πάντων, εντάξει αρκεί να προλάβεις γιατί εκεί στον ΟΑΕΔ εκεί στην Καλλιθέα γίνεται της πουτάνας, άμα θα πάει από τις έξι η ώρα το πρωί πέντε ξέρω εγώ θα…

Α: Έξι η ώρα είπανε θα πάνε. Θα ξυπνήσω και εγώ ρε Γιώργο, σιγά

Β: Ναι μωρέ εντάξει ρε συ, εντάξει

Α: Το πρόβλημα μου είναι ότι δε τους κόβει

Β: Το ξέρω ρε συ Χρυσούλα, το ξέρω

Α: Η μικρή έχει μόνο γλώσσα γιατί κάθε φορά βγάζει μεγάλη γλώσσα

Β: Της το πα και μου λέει θα ζητήσει συγνώμη, της το πα και η άλλη να πούμε, σου τα πε, η άλλη, να πούμε άλλη χαζή, μου τα έκανε μαντάρα, με έβαλε δέκα χρόνια μέσα ακόμη να πούμε, με τις μαλακίες της.

Α: Ποια βρε

Β: Η γυναίκα μου, με τις [email protected]@κίες που πήγε κατέθεσε

Α: Γιώργο είναι βαρύ το αδίκημα που έχεις κάνει, το χεις πάρει χαμπάρι

Β: Ρε κατάλαβες τι σου πα, δεν είναι αυτό. Της είπα να πάει στο σπίτι και να δώσει στους αστυνομικούς για να μην τα κάνουν κώλος το σπίτι όλα τα πράγματα και αυτή έπιασε και τα έδωσε αλλού, τι μία λέει ότι τα έκαψε την άλλη λέει έτσι και στο τέλος κάρφωσε και τους άλλους και πήγανε στο σπίτι τους, γιατί να τους μπλέξει τους άλλους που πήγε τα πράγματα

Α: Έρχεται από πίσω, μη μιλάς καθόλου

Β: Εντάξει εντάξει

Α: Σήμερα είναι, αύριο θα’ ναι, μεθαύριο θα’ ναι το πολύ, έχει γίνει άρση απορρήτου, ξέρουν τα πάντα με ποιον έχεις μιλήσει, τι έχεις πει με ποιον

Σε άλλη συνομιλία μιλάει η Χρύσα Ρουπακιά: μ@@@κια δεν βάλαμε δικό μας ιατροδικαστή

Για το δεύτερο άτομο που υπάρχει στ΄αμάξι.

Β: Α, γράφει έλα παιδί μου, γράφει εκεί;

Α: Γράφει για το καραφλά που είναι δεύτερο άτομο στ’ αμάξι.

Β: Α, μάλιστα.

Α: Ο Γιώργος εμένα επιμένει ότι δεν έχει χτυπήσει καρδιά, μόνο κοιλιά

Β: Τι να σου πω ρε παιδί μου; Τι να σου πω;

Α: Υπάρχουν καταθέσεις των μπάτσων ότι όντως έχει φάει ξύλο.

Β: Ναι ε; Καλό είναι αυτό.

Α: Ναι, και ας έβαλε ο ιατροδικαστής ότι δε φαίνονται σημάδια , [email protected]@κία μας γιατί το κάνανε πριν μας ενημερώσουνε και δεν είχαμε βάλει δικό μας ιατροδικαστή .

Β: Α, μάλιστα, καλό είναι αυτό αν υπάρχουνε μάρτυρες, καλό είναι αυτό

Α: Εγώ θα πάω μέχρι τέλος της βδομάδας, θα πάω να διαβάσω τη δικογραφία όλη, θα κάτσω μιάμισι δύο ώρες για να κάτσω να την διαβάσω .

Β: Ναι.

Α: Τουλάχιστον τις καταθέσεις των αστυνομικών που ήτανε εκεί.

Β: Ναι, ναι, μακάρι.

Α: Έχω πληροφορίες, από άγνωστα άτομα από γιατρό μέσω συγγενή του που μένει εκεί.

Β: Κατάλαβα.

Α: Ότι όντως έφαγε ξύλο.

Β: Κατάλαβα, ναι, το λέει και το ξανά λέει ο Γιώργος.

Α: Αλλά έχω και μαρτυρία, έχω και μαρτυρία ότι υπάρχει βίντεο ότι δεν υπάρχει ξύλο, ξέρεις τι είναι τα δύο άκρως αντίθετα.

Β: Δε δεν έχω δει ενημερότητα και ο Γιώργος αν έχω δει βίντεο, δε ξέρω εσύ εγώ δε μπαίνω στο ίντερνετ, δε προλαβαίνω αν έχω δει ότι του πάνε ότι υπάρχει βίντεο που τον εδείχνει.

Α: Βίντεο υπάρχει σκοτεινό.

Β: Που τον εδείχνει να παρκάρει, που μπήκε ανάποδα με το αυτοκίνητο στο δρόμο, υπάρχει αυτό το βίντεο;

Α: Εεε

Β: Άκουσες τίποτα εσυ;

Α: Η κουμπάρα μου λέει υπάρχει και θα μου το φέρει.

Β: Υπάρχει και θα στο φέρει; Ότι που μπήκε αντίθετα στο ρεύμα με το αυτοκίνητο ;

Α: Ναι.

Β: Μάλιστα.

Α: Αλλά εκεί λένε ότι δεν προκύπτει.

Σε άλλη συνομιλία η αδελφή του Ρουπακιά μιλάει με μια γυναίκα για τα κιλά που έχει χάσει η ίδια, αλλά και για το εάν έχουν κατεβάσει από το Facebook τα προφίλ τους, ώστε να μην δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες τους.

Β: Δε μου λες, έχεις κατεβάσει το προφίλ σου από το facebook

Α: Τώρα, από την πρώτη μέρα

Β: Α, γι' αυτό δεν υπάρχεις πουθενά

Α: Σε κανέναν δεν είπα αγάπη μου, από την πρώτη μέρα, για να μην δουν δημοσιεύσεις, να μην δουν φωτογραφίες, να μην δουν τίποτα και τις φωτογραφίες είχα σβήσει και τους φίλους όλους από τη ΧΡΥΣΗ τους είχα σβήσει και μέχρι που το' κλεισα και το μικρό το' χω κατεβάσει προς το παρών για κάνα μήνα

Διαβάστε εδώ όλους τους διαλόγους