current views are: 2

30 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:59

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις για τη λίστα διαθεσιμότητας

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των πρυτάνεων για το μέτρο της διαθεσιμότητας. 

Δημοσίευση 17:59’
αρθρο-newpost

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των πρυτάνεων για το μέτρο της διαθεσιμότητας. 

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας και των πρυτάνεων για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Ο υπουργός Παιδείας έστειλε επιστολή στους πρυτάνεις με την οποία τους καλεί να αποστείλουν τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουν παραβίαση των καθηκόντων τους.

Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις έκαναν ακόμη μια έκκληση για άμεση συνάντηση προς τον υπουργό Παιδείας ενώ ανακοίνωσαν την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου συντονιστικού οργάνου της συνόδου των πρυτάνεων ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό προκειμένου να βρεθεί λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι πρυτάνεις «συζήτησαν τις δυσμενείς εξελίξεις και το καθεστώς δυσλειτουργίας, στο οποίο έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα, λόγω της κατάργησης των 1.349 θέσεων διοικητικού προσωπικού». 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η κατάθεση των ένδικων βοηθημάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες από κοινού και από τα οκτώ πληττόμενα Πανεπιστήμια.

Εξάλλου, νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο προεδρεύων της συνόδου Γ. Μυλόπουλος ανέφερε. 

«Προτείνουμε, το υπουργείο να αναστείλει την εφαρμογή της ΚΥΑ και στη συνέχεια να βρούμε μία κοινά αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία για την αξιολόγηση» τόνισε χαρακτηριστικά. «Διαφορετικά, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για την εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Ο κ. Μυλόπουλος έκανε γνωστό ότι οι πρυτάνεις θα καταθέσουν αύριο ή μεθαύριο προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ. «Εμείς καταθέτουμε προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα, ο υπουργός έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Λύνονται, όμως, τα προβλήματα της Παιδείας στα δικαστήρια;» διερωτήθηκε.


σχετικα αρθρα