Γράφει η Έλενα Σιάνου

Στοιχεία - φωτιά για τη Χρυσή Αυγή, τον τρόπο λειτουργίας της και την ιεραρχία της βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στο κατηγορητήριο που συντάσσεται από τον ανακριτή, η πυραμιδική δομή της οργάνωσης (αρχηγός - υπαρχηγός - βουλευτές - πυρηνάρχες - μέλη) επιβεβαιώθηκε πλήρως στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφού ο Ρουπακιάς ειδοποιεί τον Πατέλη, αυτός τον Λαγό και στην κορυφή τελευταίος απολογείται ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Λίγες ώρες απέμειναν για το επόμενο (και ίσως κρισιμότερο μέχρι στιγμής) στάδιο της νομικής διαδικασίας που θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής: οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Πάντα η απολογία είναι από τα πιο βασικά στάδια της αποδεικτικής διαδικασίας και οι κατηγορούμενοι την "κουβαλάνε" μέχρι το στάδιο της δίκης, γι'αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό το τι θα πουν οι βουλευτές ενώπιον των ειδικών ανακριτών διαφθοράς, κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα. Σημαντικό τόσο για την έρευνα της Δικαιοσύνης αλλά κυρίως για όλους εμάς, που περιμένουμε με αγωνία τι θα απαντήσουν οι βουλευτές στις κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κι όλα αυτά ενώ τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ώρα με την ώρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά. Την Δευτέρα αποκαλύφθηκαν διάλογοι μεταξύ μελών της Χ.Α. λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου μεταξύ άλλων φαίνεται πως:

- Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει εκνευριστεί με τη γυναίκα του που "τον έχει κάψει με την κατάθεσή της" 
- Η γυναίκα του Ρουπακιά ανησυχεί για δύο συγγενικά της πρόσωπα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του άντρα της, την ώρα της δολοφονίας.
- Η αδερφή του Ρουπακιά ενεργοποιεί μηχανισμό εντός της αστυνομίας, για να οδηγηθεί ο Ρουπακιάς στην VIP Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού "με τον Γαβαλά και τον Τσοχατζόπουλο".

Αναφορά γίνεται ακόμα και με παρακρατικές διασυνδέσεις της Χ.Α. και σε σχέση με ανθρώπους της νύχτας.

Όλα αυτά καθιστούν ακόμη πιο επιβαρυντική τη θέση των βουλευτών της Χ.Α. Κασιδιάρη (φερόμενος ως "αρχηγός της επιχειρησιακής ομάδας") Λαγού, Παναγιώταρου και Μίχου που θα απολογηθούν στις 14:00 περίπου το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα αναμένεται να απολογηθούν άλλοι τρεις από τους συλληφθέντες-μέλη της Χ.Α.