Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους μετανάστες-απεργούς πείνας του μεγάρου της Υπατίας δεν θα απελαθεί για ένα χρόνο, μιλώντας στη ΝΕΤ, κάνοντας έκκληση για διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η μόνη λύση είναι να υπαχθούν οι μετανάστες σε καθεστώς ανοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να γίνει διάλογος προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματά τους.

"Η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Προτείνουμε μία συμβιβαστική λύση" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης διευκρινίζοντας, όμως ότι δεν θα πρέπει να εκβιάζεται μία ολόκληρη χώρα, κάνοντας έκκληση στους απεργούς πείνας να δεχτούν το διάλογο με την κυβέρνηση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι υπουργοί που θέλουν να συζητήσουν με τους μετανάστεςτης Υπατίας και εκείνοι δεν τους δέχονται.

"Ο καθένας μοιράζει λύσεις και ιδέες" σχολίασε αναφερόμενος στο αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα να νομιμοποιηθούν οι 300 μετανάστες-απεργοί πείνας ο κ. Καστανίδης, κάνοντας λόγο για "άστοχες συζητήσεις".

Ήδη 81 εκ των μεταναστών της Υπατίας έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ άλλοι 17 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία από το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την κατάστασή τους να κρίνεται κρίσιμη.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 13.30, δημοσιογράφοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στο Μέγαρο Υπατία.