Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι γονείς των μαθητών, μην επιτρέποντας στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, μετά την ενημέρωση που είχαν από τον Τύπο, πως το γυμνάσιο θα μεταφερθεί μόνιμα στην απογευματινή βάρδια.

Οι γονείς καταγγέλλουν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να φοιτούν τα παιδιά τους μόνιμα σε απογευματινό κύκλο, επισημαίνοντας πως όσοι εργάζονται θα πρέπει να αφήνουν παιδιά 12 και 13 ετών μόνα τους όλο το πρωινό, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο και να επιστρέφουν 8 και 9 η ώρα το βράδυ, γεγονός που ειδικά τους μήνες του χειμώνα που σκοτεινιάζει νωρίς, δημιουργεί επιπλέον θέματα ασφάλειας. 

Όπως έμαθαν οι γονείς, η αλλαγή αυτή θα γίνει μετά από απόφαση της διοίκησης του δήμου, προκειμένου να μεταφερθούν στο κτίριο του 5ου Γυμνασίου οι μαθητές του Λυκείου από την οδό Κριεζώτου.

Στο συγκεκριμένο χώρο στην οδό Κριεζώτου πραγματοποιούνται έργα, για την κατασκευή μιας νέας πτέρυγας πλάι στο διατηρητέο κτίριο που στέγασε το θρυλικό 5ο Γυμνάσιο Αρρένων και παρότι ο αρχικός προγραμματισμός του δήμου Θεσσαλονίκης προέβλεπε ότι το 5ο λύκειο θα έμενε κανονικά στο συγκρότημα, ο εργολάβος πριν από λίγες ημέρες ζήτησε από τις δημοτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στη μεταφορά του σχολείου, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας .

Η μεταφορά των μαθητών του γυμνασίου στην απογευματινή βάρδια επίκειται τις επόμενες ημέρες και οι γονείς προσπαθούν να πιέσουν τη δημοτική αρχή να βρει άλλο τρόπο για να λύσει το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν συνάντηση στις 6,30μμ με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, από τον οποίο θα ζητήσουν να ανακαλέσει την απόφαση.