Μηνύσεις και αγωγές για διαφυγόντα κέρδη σε βάρος της «Αττικό Μετρό» αναμένεται να καταθέσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τη νομική στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), επιχειρήσεις-μέλη του, που εδρεύουν στο κέντρο της πόλης και στη Δελφών και έχουν πληγεί από τα έργα του μετρό.

 Ήδη, το ΕΕΘ ξεκίνησε από το πρωί τη συλλογή υπογραφών απ' τις πληγείσες επιχειρήσεις, ώστε «από Δευτέρα ο νομικός σύμβουλος του επιμελητηρίου να πιάσει δουλειά» και αυτές να υποστηριχθούν για την κατάθεση ξεχωριστών μηνύσεων και αγωγών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Ζορπίδης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΕΕΘ, μόνο στις οδούς Μοναστηρίου και Δελφών, όπου τα εργοτάξια του μετρό παραμένουν ανοιχτά για πολλούς μήνες, έχει ήδη κλείσει το 60% των καταστημάτων/επιχειρήσεων-μελών του.

«Το 2011 είχαμε υπογράψει μνημόνιο για εν μέρει αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται. Τι έγινε έκτοτε;», διερωτήθηκε ο κ.Ζορπίδης, ενώ άφησε αιχμές κατά του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ισχυριζόμενος -μεταξύ άλλων- ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε [σ.σ. περί κάλυψης εξόδων μετεγκατάστασης όσων επιχειρήσεων πλήττονται από τα έργα] είχαν μεν νόημα, αλλά έχουν μείνει "στα λόγια".

«Όχι το 2016, αλλά ούτε το 2020 θα έχουμε μετρό στη Θεσσαλονίκη», υποστήριξε.