Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκαν την αιματηρή επίθεση στις 12/9, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα, από περίπου 50 άτομα –μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως κατήγγειλαν- που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια, περιέγραψαν στην Ε’ ανακρίτρια Πειραιά, τα εννέα μέλη του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Από την απρόκλητη επίθεση είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και μέλη της διοίκησης.

Στις συμπληρωματικές καταθέσεις τους στην ανακρίτρια, οι εννέα φέρεται να υποστήριξαν ότι έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από τη επιτιθέμενη ομάδα, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για άλλη υπόθεση.

Ανέφεραν δε ότι οι δράστες της επίθεσης, όταν έφθασαν στο σημείο, άρχισαν να φωνάζουν και να ρωτούν ποιος είναι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και αφού άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα μέλη και τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου, στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια, φωνάζοντας χαρακτηριστικά «αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα στη Ζώνη να τα ξεχάσετε».

Η αστυνομία αρχικά είχε ταυτοποιήσει τέσσερα άτομα και μετά τις σημερινές καταθέσεις, η εισαγγελία αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίθεση αυτή, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Σημειώνεται ότι, τον Ιούνιο του 2012, τα τέσσερα συνδικάτα της Ζώνης, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, είχαν προσέλθει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά και κατήγγειλαν ότι κάποιοι εργολάβοι της Ζώνης, θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να ρίξουν τα μεροκάματα, ζήτησαν την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής και ότι υπήρχαν συνεχείς απειλές.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αύριο αναμένεται να καταθέσουν στα δικαστήρια του Πειραιά νέοι μάρτυρες, σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει πριν έναν χρόνο.

TAGS