Αύριο θα δικαστεί ο υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για οπλοκατοχή. Ο 41 ετών αστυνομικός, που υπηρετεί στην ομάδα «Ζ»της Θεσσαλονίκης, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή. Μαζί του θα δικαστεί ο 44χρονος αδελφός του, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση. Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι έως τη δίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παράλληλα, από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν ο αστυνομικός, ο οποίος με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έκανε εμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 106.800 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του. 

Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία ότι ο 41 ετών άνδρας διακινούσε εξαρτήματα όπλων μέσω του διαδικτύου. 

Η ίδια καταγγελία ανέφερε ότι ο αστυνομικός είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Κατά την έφοδο των αδιάφθορων βρέθηκαν σωρεία εξαρτημάτων και είδη οπλισμού.