Τις συνομιλίες του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου με τον βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγό, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, κάλεσε ο ίδιος τον δράστη Γιώργο Ρουπακιά το επόμενο μεσημέρι του φόνου, στις 12:21:08.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός εμφανίζεται να επικοινωνεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δύο φορές, στις 00:37 και 00:37:29, δηλαδή αμέσως μετά το φονικό στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο επικοινωνίες είναι μέσω γραπτού μηνύματος.

Παράλληλα, η αναλυτική κίνηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του βουλευτή Πειραιά της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι ο Γιάννης Λαγός συνομίλησε πάνω από 20 φορές με τον υπεύθυνο της Οργάνωσης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Πατέλη. Οι κλήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του κινητού του δεύτερου αλλά και μέσω σταθερού αριθμού που του ανήκει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των δεκάδων κλήσεων που καταγράφονται, οι δυο τους μιλάνε στις 23:50 αλλά και στις 00:15. Μάλιστα ο Λαγός και ο Πατέλης φαίνεται να συνομιλούν μέχρι τις 02:44.

Το κινητό του Γιάννη Λαγού είχε πάρει «φωτιά» καθώς εκτός από τον Γιώργο Πατέλη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε συνεχώς το επίμαχο χρονικό διάστημα, πριν και μετά τη δολοφονία.

Ο Γιάννης Λαγός νωρίτερα είχε επικοινωνήσει (21:03) και με τον Ηλία Παναγιώταρο καθώς και με τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή (21:26).

Σύμφωνα με το δεύτερο σχεδιάγραμμα που βλέπει το φως της δημοσιότητας και περιγράφει αναλυτικά την κίνηση του σταθερού τηλεφώνου, συνδρομητής του οποίου είναι ο Γιώργος Πατέλης, αποδεικνύεται ότι ο υπεύθυνος της Οργάνωσης της Νίκαιας δέχθηκε 14 τηλεφωνήματα από την 00:21 (ακριβώς μετά τη δολοφονία) έως την 12:30 το επόμενο μεσημέρι από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής είναι καταχωρημένος στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Νέα συνομιλία της συζύγου του Ρουπακιά

Στο τρίτο άτομο που φέρεται να πήρε τηλέφωνο τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως μετά τη δολοφονία αναφέρεται η σύζυγος του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Στη συνομιλία που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά μιλά με κάποιον Γιάννη από τον οποίο και ζητάει να μάθει το όνομα του τρίτου ατόμου που πήρε τηλέφωνο τον άνδρα της.