Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ.- 5 μ.μ.) έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι προγρμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Συγκεντρώσεις οργανώνονται επίσης σε περιφέρειες και διευθύνσεις εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις, με ευθύνη των ενώσεων λειτουργών μέσης εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσιαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας, έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.

«Όχι» στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη

Εν τω μεταξύ, η ΟΛΜΕ εξέφρασε χθες την αντίθεσή της «στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «με απόφαση που υπέγραψε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και μάλιστα  τις ημέρες που οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν ενάντια σ’ αυτή  την πολιτική με συμμετοχή πάνω από 90%, ορίζεται μεν ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη οι 27, αλλά ‘σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%’».

Όπως υποστηρίζει, με αυτή την απόφαση ουσιαστικά επανερχόμαστε στους 30 μαθητές στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη,  μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων «για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες  συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση».