Τη Δευτέρα η ετυμηγορία στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τη Δευτέρα η ετυμηγορία στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τη Δευτέρα, αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, έπειτα από περίπου έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας. Η «δίκη αυτή είναι πολιτική», επέμεινε χθες ο συνήγορός του, Ιωάννης Παγορόπουλος, κατά την αγόρευση της υπεράσπισης.

«Έχετε μόνον ενδείξεις. Αποδείξεις δεν έχετε καμία. Και, όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι στους "Αδελφούς Καραμαζώφ", χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μία απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο», επεσήμανε ο κ. Παγορόπουλος.

Μάλιστα, ο συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε, απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Τί δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: Ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Παγορόπουλος σημείωσε πως από την αίθουσα του δικαστηρίου θα έπρεπε να έχουν περάσει βασικά για την υπόθεση πρόσωπα, όπως ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Μπέλτσιος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να «εξοντωθεί» πολιτικά, ενώ τόνισε πως στο συγκεκριμένο θώκο «ενόχλησε συμφέροντα. Και τον κρέμασαν στα μανταλάκια».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο