Για ξεσηκωμό ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης αντιδρώντας στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζητούν την απαλλαγή τους, καθώς κρίνουν ότι ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

Στην ενδοχώρα της Κρήτης, στο παραγωγικό Τυμπάκι, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα του νηπιαγωγείου Τυμπακίου, τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης προσκαλούν σε παγκρήτια συνάντηση, τους εκπροσώπους αγροτικών παραγωγικών τάξεων, ευρωβουλευτές και βουλευτές της Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους του νησιού, για αγροτικά ζητήματα με κορυφαίο θέμα την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής δήλωσε: «Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων που προωθεί η Κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου. Δεν μπορεί να φορολογείται το εργαλείο δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι. Είναι μοναδική περίπτωση και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο ο αγρότης δεν θα εισπράττει την επιδότηση του, αφού το κράτος θα αδειάζει τον τραπεζικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των χρεωμένων φόρων από το Υπουργείο Οικονομικών».