Σε τέσσερις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η αστυνομία την Τετάρτη στην Πάτρα στα πλαίσια μεγάλης επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη από το πρωί.

Ο πρώτος, ηλικίας περίπου 30 ετών, συνελήφθη το μεσημέρι, γιατί στο σπίτι του βρέθηκαν ένα όπλο τύπου ρεπλίκα, σφαίρες, ένα γκλοπ και στρατιωτικές εξαρτήσεις και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλα τρία άτομα για παράνομη κατοχή όπλων και πρόκειται να οδηγηθούν και αυτοί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Πρόκειται για άτομα, στα σπίτια των οποίων έγιναν έρευνες από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και εκεί εντοπίστηκαν διάφορα ξιφίδια, οπως και ένα ρόπαλο, ενώ έχουν εντοπιστεί και σφαίρες και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων εξετάζουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας έναν λιμενικό προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν σύνδεσή του με την οργάνωση, ενώ σύμφωνα με πηγές κατά τον έλεγχο που έγινε στο σπίτι του, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής εμπλοκή του.

Παρ’ όλα αυτά παραπέμπεται στο Αυτόφωρο για κατοχή αφορολόγητων τσιγάρων που βρέθηκε στο σπίτι του.