Δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι συνταξιούχοι ναυτικοί των νομών Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών γιατί, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ιωάννη Διαμαντίδη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο Οίκος Ναύτου Καβάλας που μέχρι σήμερα τους εξυπηρετεί, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

"Μετά από παρέμβαση του υπουργείου, ο Οίκος Ναύτου δεν εντάχθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, αλλά παραμένει ανεξάρτητο ΝΠΔΔ με όλες τις οργανικές του μονάδες", αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Διαμαντίδης και διαβεβαιώνει ότι "το παράρτημα του Οίκου Ναύτου Καβάλας, ως οργανική μονάδα, λειτουργεί κανονικά έως σήμερα, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία του".

Στην περιοχή, ο Οίκος Ναύτου έχει συμβληθεί με όλα τα φαρμακεία και με 38 ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάββα Εμινίδη, ο οποίος μετέφερε την αγωνία συνταξιούχων ναυτικών και ζήτησε να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ναυτικούς της περιοχής ο Οίκος Ναύτου Καβάλας.