Τραγικές οι διαπιστώσεις της επόμενης ημέρας για εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, oι οποίοι εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αντιλήφθηκαν ότι καταστράφηκαν δεκάδες στρέμματα ελαιόδεντρων, έναν περίπου μήνα πριν από τη συγκομιδή των καρπών.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι αγρότες επισκεπτόμενοι τα χωράφια τους, διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Η εικόνα τραγική… Το θέαμα που αντίκρισαν, επιβεβαίωσε τα χειρότερα σενάρια που είχε δημιουργήσει το μυαλό τους με την έναρξη της καταιγίδας εξαιτίας της έντασης του ανέμου και του μεγέθους που είχε το χαλάζι.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έξι ώρες μετά, το χαλάζι δεν είχε λιώσει.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αγρότες δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο χαλάζι, μιλώντας για το μέγεθός του. Το έδαφος των ελαιοκαλλιεργειών έγινε καταπράσινο από τους καρπούς όπως επίσης και οι δρόμοι από τα φύλλα των δέντρων.

Δεν έλειπαν οι πέτρες, τα κλαδιά, τα καρύδια και το χώμα που είτε με τον αέρα, είτε με την βροχή και το χαλάζι βρέθηκαν σε όλο το μήκος του οδικού ορεινού δικτύου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Από νωρίς το πρωί μάζευαν οι κάτοικοι τα φύλλα από τις αυλές των σπιτιών και τις πλατείες των χωριών προκειμένου να μην φράξουν τα φρεάτια και πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Βέβαια, αυτό δεν επιτεύχθηκε σε όλα τα χωριά, καθώς ορισμένοι παραμέλησαν τον απαιτούμενο καθαρισμό και τα φύλλα έφραξαν τα φρεάτια με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η πλημμύρα.