current views are: 1

2 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση12:11

Απολογείται στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων. Μαζί του έφτασαν για απολογία άλλα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 12:11’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων. Μαζί του έφτασαν για απολογία άλλα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην Ευελπίδων. Μαζί του έφτασαν για απολογία άλλα πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και του φερόμενου ως «πυρηνάρχη» της οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε επτά εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Μεταξύ των κατηγορουμένων αυτών είναι και πρόσωπο που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, προφυλακιστέα κρίθηκε η αστυνομικός, που ήταν ανάμεσά τους. Αργά το βράδυ συνελήφθη και η 50χρονη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, προφυλακιστέος ο Λαγός

Το πρωί, ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Οι περιοριστικοί όροι μεταξύ άλλων προβλέπουν και εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς εις βάρος του προέκυψαν επιπλέον κατηγορίες και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αναλυτικά, οι περιοριστικοί όροι είναι: για τον Ηλία Κασιδιάρη εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ για τον Ηλία Παναγιώταρο και το Νίκο Μίχο απαγορεύται μόνο η έξοδος από τη χώρα. Οι τέσσερις βουλευτές επέστρεψαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στα κτίρια της ΓΑΔΑ.


σχετικα αρθρα