Στοιχεία, σχετικά με τις προσπάθειες κάποιων εργολάβων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να ζητήσουν την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να πέσουν τα μεροκάματα και να διαλυθούν τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και τις απειλές που δέχονταν εδώ και καιρό, πριν την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα εναντίον μελών του συνδικάτου μετάλλου, κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά, μέλη από τα τέσσερα σωματεία της ζώνης.

Για το θέμα υπήρχε σχετική καταγγελία, από τον Ιούνιο του 2012, στην εισαγγελία, από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αττικής και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών Πλοίων Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Σημειώνεται, ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Χθες, εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου, κατέθεσαν συμπληρωματική κατάθεση στην 5η ανακρίτρια Πειραιά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκαν επίθεση με λοστούς και καδρόνια στις 12/9 στο Πέραμα, από περίπου 50 άτομα, τα οποία, όπως κατήγγειλαν, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Στις συμπληρωματικές καταθέσεις τους στην ανακρίτρια, οι εννέα φέρεται να υποστήριξαν ότι έχουν αναγνωρίσει τέσσερα άτομα από τη συγκεκριμένη ομάδα που δέχθηκαν την επίθεση, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για άλλη υπόθεση. Και οι τέσσερις, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί και από την αστυνομία, κλήθηκαν από την εισαγγελία να καταθέσουν την Παρασκευή, 4/9.