Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών κοσμημάτων στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Συνελήφθησαν δύο άντρες, ηλικίας 20 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 20χρονο τη Δευτέρα κι ενώ επιβιβαζόταν σε μοτοσυκλέτα σταμάτησε διαδοχικά τρεις γυναίκες δήθεν για να τους ζητήσει πληροφορίες. Μόλις εκείνες αποσπούσαν την προσοχή τους, τραβούσε από το λαιμό τους τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν και γινόταν καπνός. 

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 20χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην πόλη του Βόλου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μετά τη διάπραξη των κλοπών, ο 20χρονος μετέβη στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί ο 32χρονος και του παρέδωσε τα κλοπιμαία έναντι του χρηματικού ποσού των 260 ευρώ.

Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων αλλά και στο κοσμηματοπωλείο του 32χρονου, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, τα οποία αποδόθηκαν στις νόμιμες δικαιούχους τους, καθώς και μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Επίσης, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα του 20χρονου, ως μέσο τέλεσης των παραπάνω πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.