Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα κι ενώ είχε προηγηθεί η εξάωρη απολογία του, καθώς και αυτή του Γιώργου Πατέλη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό και την ανθυπαστυνόμο Βενετία Ποπόρη. Η κατάθεση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ήταν κλειδί, αφού ανακριτές και εισαγγελείς θέλησαν να ακούσουν την εκδοχή του, για τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής φώναξε «ζήτω η νίκη», ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι συγγενείς του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια και η κόρη του Ουρανία, περίπου 50 οπαδοί και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής, Α. Ματθαιόπουλος και Μ. Αρβανίτης.

Τι υποστήριξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του, αρνήθηκε την κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/2013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12:37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Σειρά του Χρήστου Παππά

Την ίδια ώρα, μέχρι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή στην Ευελπίδων και στη συνέχεια η απολογία του συλληφθέντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής και φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης, Χρήστου Παππά.

Αργά το βράδυ συνελήφθη και η 50χρονη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές και ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.