Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης η απολογία του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. Η απολογία του κ. Παππά, ο οποίος βάσει του κατηγορητηρίου είναι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Παππά συνεκλήθη διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το αν ο βουλευτής της ΧΑ θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. 

Ο κ. Παππάς μεταφέρθηκε με σχεδόν τρεις ώρες καθυστέρηση, λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, στην Ευελπίδων για να απολογηθεί, ενώπιον των ανακριτών. Η καταθέση του ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. 

Προσερχόμενος στην Ευελπίδων, ο κ. Παππάς φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν».

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αναμεσά τους και ο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Ευελπίδων και «υποδέχθηκαν» με συνθήματα και χειροκροτήματα τον κ. Παππά.

Ο Χρήστος Παππάς αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το βαρύτατο κατηγορητήριο, καθώς περιγράφεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως «υπαρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης.

Με την κατάθεση του Χρήστου Παππά πέφτει η «αυλαία» για τον βασικό κύκλο των απολογιών των υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της Θέμιδος Σκορδέλη, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ.

Η κυρία Σκορδέλη, έγινε γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, και λίγο αργότερα εμφανίσθηκε υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθηνών, τον Ιούνιο του 2012.

Κατά τη διάρκεια ερευνών της αστυνομίας στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών, έντυπο υλικό της ΧΑ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 145.000 ευρώ.