current views are: 2

3 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση08:47

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

«Ψηλά» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκεται η είδηση της προφυλάκισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής καθώς και όλες οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση. 

Δημοσίευση 08:47’
αρθρο-newpost

«Ψηλά» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκεται η είδηση της προφυλάκισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής καθώς και όλες οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση. 

«Ψηλά» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκεται η είδηση της προφυλάκισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής καθώς και όλες οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση. 

H βρετανική εφημερίδα Guardian με εκτενή του ρεπορτάζ αναφέρεται τόσο στην προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με τίτλο «Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής φυλακίστηκε εν όψει της δίκης μετά την ακροαματική διαδικασία», ενώ στο άρθρο αναφέρει ότι «ο ακροδεξιός ηγέτης Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που στοχοποιεί μετανάστες και αντιφρονούντες».

Ταυτόχρονα η Guardian μεταδίδει εικόνες από την απελευθέρωση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου, με τον Ηλία Κασιδιάρη να ρίχνει μπουνιά σε κάμερα την ώρα που φεύγει.

Το BBC εκτός από τις αναφορές του στις τελευταίες εξελίξεις με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής μεταδίδει και ρεπορτάζ στο οποίο ο μιλά πρώην μέλος της ΧΑ, για τον τρόπο που λειτουργεί η Χρυσή Αυγή.

Στις συναντήσεις της Χρυσής Αυγής «όλοι στέκονταν προσοχή όταν ο αρχηγός έμπαινε μέσα. Μιλούσαν για ξυλοδαρμούς ομοφυλόφιλων και ανθρώπων με σκούρο χρώμα δέρματος» λέει. Όταν ένα μέλος της ΧΑ της πρότεινε να «τιμωρήσει» κάποιον, με αντάλλαγμα χρήματα. «Δεν το δέχτηκα και διέκοψα την επικοινωνία. Αργότερα ήρθε και μου είπε να μην πω λέξη, αλλιώς θα με έκαιγε ζωντανή» αναφέρει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

«Η ΧΑ διαφεύγει από τους κριτές της» είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής Le Figaro

«Θα βγει ενισχυμένη τελικά η ΧΑ μετά τη σύλληψη έξι βουλευτών της; Η απόφαση του ανακριτή προκαλεί, το λιγότερο, έκπληξη. Μετά από μια θεαματική σύλληψη και ανακρίσεις 14 ωρών τεσσάρων βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Όμως τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αλλά ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης» υπογραμμίζει η γαλλική εφημερίδα.

Η γαλλική Liberation γράφει “Ελλάδα: Υπό κράτηση ο ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος” και αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Ο διεθνής τύπος στέκεται αρκετά και στη μη κράτηση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

“Η υπόθεση κατά της ακροδεξιάς παράταξης προκαλεί κριτική” τιτλοφορούνται οι New York Times, ενώ η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει ότι «η απόφαση των ανακριτών και εισαγγελέων σχολιάζεται από τους αναλυτές ως χτύπημα για την κυβέρνηση». 

«Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι θα συνέτριβε την οργάνωση. Αλλά η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και από την ακροαματική διαδικασία θα φανεί εάν είναι ένοχοι, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης μετά την απόφαση…αλλά και οι δικαστές υπερασπίζονται την απόφασή τους, απελευθέρωση δεν είναι σε καμιά περίπτωση προαπόφαση για τη δίκη», επισημαίνει η εφημερίδα.


σχετικα αρθρα