Τριάντα δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από την Ευρώπη και την Ασία φιλοξενεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής Προβολής που υλοποιεί για τα έτη 2013-2014.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarisation trip), που πραγματοποιείται ως δράση ενός γενικευμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, διαμορφωτών κοινής γνώμης και τουριστικών πρακτόρων, από αγορές – στόχους για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις.

Φιλοξενούνται δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ινδία και την Ιταλία, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην Κεντρική Μακεδονία.

«Ξεκινάμε από τώρα τις δράσεις μας για την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κεφαλαιοποίησουμε την καλή φετινή τουριστική περίοδο και να μπορέσουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών την επόμενη χρονιά στην περιοχή μας. Έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής όλων των περιφερειακών μας ενοτήτων, με στόχο να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.