Εμπλοκή παρουσιάστηκε στο έργο επέκτασης του λιμένα Παραλίου Άστρους. Έπειτα από έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, το Λιμεναρχείο παρενέβη προχθές και διέκοψε τις εργασίες.

Η Κτηματική υπηρεσία ζητά τη σύνταξη επιπρόσθετης μελέτης, που έπρεπε όμως εξ' αρχής να έχει γίνει, για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον αιγιαλό.

Οι εργασίες στον λιμένα Παραλίου Άστρους ξεκίνησαν στις 13 Αυγούστου 2013. Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014. Τότε, το λιμάνι θα έχει αυξημένη χωρητικότητα και ο ελλιμενισμός σε αυτό θα είναι πολύ ασφαλέστερος.

Σε ό,τι αφορά την απροσδόκητη εμπλοκή του έργου, η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε ότι δεν άπτεται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας, αλλά επειδή πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο, που θα συμβάλει κατά μέγιστο βαθμό στην τουριστική κυρίως ανάπτυξη της Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρεμβαίνει και σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας θα δώσουν άμεσα λύση, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου.

Η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης επισήμανε πως σήμερα κιόλας, έχει προσδιοριστεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να εξεταστεί το θέμα που ανέκυψε και να βρεθεί λύση για να προχωρήσει το έργο.