current views are: 1

3 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση18:14

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. 

Δημοσίευση 18:14’
αρθρο-newpost

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. 

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Ο κ. Παππάς απολογούνταν για περίπου πέντε ώρες στον ανακριτή και υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν έχει άλλη δράση πλην της βουλευτικής του ιδιότητας στη Χρυσή Αυγή. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Παππά συνεκλήθη διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το αν ο βουλευτής της ΧΑ θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Τελικά η δικαιοσύνη δεν πείστηκε από την απολογία του κ. Παππά και αποφάσισε την προφυλάκισή του, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών και κρίθηκε ως ύποπτος φυγής.

Ο κ. Παππάς μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ πίσω στη ΓΑΔΑ ενώ αύριο πιθανότατα αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή. Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Παππάς φώναξε «ζήτω η ελευθερία, η Χρυσή Αυγή δεν τελειώνει θα γίνει χείμαρρος να πνίξει τους προδότες, ζήτω η Χρυσή Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον τρίτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος, έπειτα από την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, και του βουλευτή Γιάννη Λαγού. Οι Μιχαλολιάκος και Λαγός οδηγήθηκαν την Πέμπτη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατούνται.

Έξω από τα δικαστήρια, υπήρξαν συγκεντρωμένα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του εθνικιστικού κόμματος.

Το μεσημέρι προσερχόμενος στην Ευελπίδων, ο κ. Παππάς φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν».


σχετικα αρθρα