«Δεν ξέρω, δεν είδα και δεν γνωρίζω», ήταν η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος αρνούμενος ακόμη και ότι γνωρίζει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη.

Ωστόσο τα στοιχεία, όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν συντριπτικά εναντίον του και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε τον οδήγησαν τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος επιχείρησε να αποφύγει την εμπλοκή του με τα πρόσωπα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Γιώργος Πατέλης. 

Ωστόσο έχει αποδειχθεί από μαρτυρίες ότι ο επίσης κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης έχει υψηλή θέση στην οργάνωση όντας μάλιστα «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα «Νέα», για να πείσει ότι δεν γνώριζε τίποτε, ούτε ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα ισχυρίστηκε ότι κοιμήθηκε νωρίς και ότι δεν ξύπνησε παρά πολλές ώρες μετά στη μία το μεσημέρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία των συνομιλιών, ο κ. Μιχαλολιάκος φαίνεται πως λίγο μετά τη δολοφονία και αφού προφανώς έχει ενημερωθεί στέλνει ένα γραπτό μήνυμα στον υπεύθυνο βουλευτή της περιοχής Γιάννη Λαγό. Εκείνος λίγη ώρα αργότερα επικοινωνεί μαζί του στο σταθερό τηλέφωνο.

Η επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ «δένει» την Χρυσή Αυγή

Την ίδια ώρα, τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με την επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής κατά των μελών του ΚΚΕ φαίνεται πως «δένουν» και άλλα μέλη από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο 34χρονος που παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και θεωρείται ο πυρηνάρχης της οργάνωσης στο Πέραμα δεν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες τυχαίο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», είχε πάρει τη θέση του Γιώργου Πατέλη στο Πέραμα και φαίνεται ως ο οργανωτής της επίθεσης κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέταμα ο 34χρονος φέρεται να επικοινώνησε με τον Πατέλη, ενώ ύστερα από την επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε και ο βουλευτής της περιοχής Γιάννης Λαγός, ο οποίος αντέδρασε και επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών που ήθελαν να κάνουν έρευνα στα γραφεία.

Τα στοιχεία της ασφάλειας «δένουν» σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα άτομα. Τα μέλη μάλιστα του ΚΚΕ έχουν κατονομάσει τον 34χρονο ως τον συντονιστή της επιχείρησης εναντίον τους.

Τα μέλη του ΚΚΕ πάντως επιμένουν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν στόχο να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο καθώς περιγράφουν επίθεση με κοντάρια τα οποία είχαν καρφιά και χτυπούσαν στο κεφάλι και στο στήθος κοντά στην καρδιά.