Προτάσεις για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική αεροπορική αγορά κατά τη χειμερινή περίοδο, συζητήθηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις τους Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) "Ελ. Βενιζέλος".

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (B.A.R. Greece) μετείχαν στελέχη της διοίκησης του ΔΑΑ, το προεδρείο του B.A.R. Greece, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών αεροπορικών οργανισμών όπως η ΙΑΤΑ και η ACI, που ταξίδεψαν στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε διεξοδική συζήτηση για το πως η οικονομική πολιτική του ΔΑΑ μπορεί να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν  τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για την χειμερινή περίοδο 2013-2014.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας αποφασίστηκε να καταγράφουν οι προτάσεις, αλλά και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΔΑΑ με στόχο:

Την ανακούφιση των αεροπορικών εταιρειών.

Την τόνωση της επιβατικής κίνησης στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την ανάδειξη της Αθήνας ως ελκυστικό προορισμό και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το BAR Greece είναι ο φορέας που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και αντίστοιχοι του υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Λειτουργεί ως Σωματείο με εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο και κεντρικό αντικείμενο την εκπροσώπηση, προώθηση, ανάπτυξη και προστασία των κοινών συμφερόντων των μελών του στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο προάγει:

συνεργασία με όλες τις αεροπορικές εταιρίες, την ΥΠΑ, την ΙΑΤΑ το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας και όλα τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς και τις αντίστοιχες ενώσεις στην Ευρώπη.

συνεργασία και επικοινωνία με άλλους φορείς στο χώρο των μεταφορών και τον ταξιδιωτικό καθώς βεβαίως και με τα αρμόδια Υπουργεία.

Στόχος του BAR Greece είναι να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα και να κινηθεί για την επίλυσή τους. Μεταξύ αυτών:

εφαρμοστούν πλήρως οι Ευρωπαϊκές οδηγίες για τις αερομεταφορές στην Ελλάδα.

εξορθολογιστούν οι χρεώσεις των αεροδρομίων, κίνηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της επιβατικής κίνησης προς όφελος του καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας.

Το Δ.Σ. του BAR Greece έχει την εξής σύνθεση:

: Ιωάννης Πανταζόπουλος, Olympic Air

: Στέφανος Σαδόπουλος, Aegean Airlines

Γραμματέας: Ιωάννης Ζωγραφάκης, Swiss International

: Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Qatar Airways

:  Αλέξανδρος Αβερκιάδης, Scandinavian Airlines System.