Με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης συναντήθηκε η συνδικαλιστική ηγεσία των Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρόμενη για τη «γενικευμένη σπίλωση της αστυνομίας».

Η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ είχε συνομιλίες με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης κ.κ. Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), Πάνο Καμμένο (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Φώτη Κουβέλη (Δημοκρατική Αριστερά) και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «εκφράστηκε η ανησυχία μας για το γεγονός ότι η επιχείρηση για την πάταξη των εκνόμων ενεργειών της Χρυσής Αυγής, εξελίχθηκε σε ένα άδικο και γενικευμένο στιγματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας της έρευνας που διεξάγεται παράλληλα για την αποκάλυψη επίμεμπτων συμπεριφορών και την αντιμετώπιση επικίνδυνων νοοτροπιών στις τάξεις της.

  Η αρνητική αυτή κατάσταση που εκθέτει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και Ελληνίδων Αστυνομικών, επιδεινώθηκε και από τους βεβιασμένους χειρισμούς της Ηγεσίας κάτω από το βάρος των εξελίξεων και των γεγονότων, που έδωσαν «τροφή» στα ΜΜΕ για επικίνδυνες γενικεύσεις και συνειρμούς, τα οποία και αυτά έβαλλαν επί δικαίων και αδίκων.

 Προκειμένου να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και να αναστηλωθεί το ηθικό του αστυνομικού προσωπικού ζητήσαμε την στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή, ώστε πέρα από τη φραστική συμπαράσταση να υπάρξουν και θεσμικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».