Κλειστά παραμένουν έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τρία ολοήμερα νηπιαγωγεία στην πόλη της Πρέβεζας, το 6ο, το 12ο και το 13ο, όπως επίσης εκείνα του Λούρου, του Καναλακίου και της Πάργας, λόγω ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το ζήτημα αναδεικνύει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρέβεζας, ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ζητά, «να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη νηπιαγωγών, ώστε να καλυφθούν όλα τα παραπάνω κενά». Στην επιστολή, αναφέρεται επίσης, ότι «είναι άδικο για τους μαθητές των παραπάνω νηπιαγωγείων του νομού, να μην απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Ευκαιρίες που θυσιάζονται στην πράξη, στο βωμό των μνημονίων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Ζυγούρης, 90 παιδάκια στερούνται σχολείου. Επίσης, ο κ. Ζυγούρης επισήμανε ότι, δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στη μεταφορά των μικρών μαθητών από τα χωριά όπου ζουν, σε πολλά νηπιαγωγεία του νομού, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο.