Στην αμάθεια, τη μοναξιά και την απομόνωση καταδίκασαν οι ιθύνοντες ένα 11χρονο παιδί από το χωριό Απιδούλα της Πηνείας Ηλείας.

Μέχρι και την Πέμπτη δεν είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς του στο σχολείο και παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο μικρός μαθητής δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα μάθημα!

Για τον 11χρονο Θ. Γ. το πρώτο κουδούνι δεν έχει χτυπήσει ακόμη, και ο ίδιος που θα πρέπει να φοιτήσει στην Α’ Γυμνασίου, δεν έχει πάρει ακόμη «γεύση» από το Γυμνάσιο.

Ο 11χρονος είναι το έκτο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Τα μεγαλύτερα αδέλφια του έχουν τελειώσει το σχολείο, ενώ το πέμπτο παιδί της οικογένειας που φοιτά στη Β’ Λυκείου  αναγκάζεται κάθε πρωί να μετακινείται με ένα μηχανάκι μέχρι το χωριό Σιμόπουλο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να μπορέσει να πάρει το λεωφορείο για την Αμαλιάδα.

Για τον 11χρονο όμως δεν υπάρχει λύση, αφού ο πατέρας του που είναι κτηνοτρόφος, φεύγει καθημερινά στις 6 το πρωί από το σπίτι και επιστρέφει στις 8 το απόγευμα, οπότε είναι αδύνατον να μετακινήσει το παιδί για το σχολείο.

Το πολυπόθητο ταξί που θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί για να μετακινεί το παιδί από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, μέχρι χθες δεν είχε φθάσει στην Απιδούλα παρά τις υποσχέσεις.