Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καλούνται να καταθέσουν στον Ε’ ανακριτή Πειραιά, την Παρασκευή 11/10, τα τέσσερα άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν με λοστούς και κοντάρια, έξω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στη διάρκεια αφισοκόλλησης τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν παρουσία των δικηγόρων τους τη συγκεκριμένη ημέρα. Ο τέταρτος, που θεωρείται ως «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, και για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Άρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο, παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές Αρχές και πρόκειται να προσαχθεί στα δικαστήρια του Πειραιά το απόγευμα. Και αυτός αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την ίδια ημέρα.

Τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα είχαν καταγγείλει στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε, κρυμμένη επιμελώς πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος, στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

TAGS